Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, Vodafone

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, Wind

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

- Να σταματήσουν οι απολύσεις

- Όχι στη μεταφορά/πώληση τμημάτων και εργαζομένων

- Συλλογικές Συμβάσεις - Αυξήσεις στους μισθούς

- Όχι σε κάθε μορφή ελαστικής εργασίας

13.10.2009

Τα επιχειρησιακά Σωματεία στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind προχωρούν σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Στη Vodafone, η διοίκηση δρομολογεί την μεταβίβαση των τμημάτων ADSL και Broadband στη HOL, με την μεταφορά 30 συναδέλφων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αν και παραδέχεται ότι υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό, αρνείται την απορρόφησή τους σε άλλα τμήματα, όπως επανειλημμένα έχουν ζητήσει οι ίδιοι και το Σωματείο. Για να εκβιάσει τους εργαζόμενους, επικαλείται το ΠΔ 178/2002 (που σημειώνεται ότι έχει αποτελέσει κόλαφο για τις εργασιακές σχέσεις, αφού δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να διώχνουν προσωπικό σε υπεργολάβους, ώστε να καταστρατηγούν συλλογικές συμβάσεις, προϋπηρεσίες, μισθολογικές κατακτήσεις κλπ.), αν και δεν πληρούνται στοιχειώδεις όροι του.

Στην Wind, τον τελευταίο μήνα -αν και η διοίκηση δεν τολμάει να δώσει στοιχεία- περίπου 50 συνάδελφοι έχουν χάσει τη δουλειά τους: είτε με εκβιαστικές δήθεν «οικειοθελείς αποχωρήσεις», είτε με το πρόσχημα στημένων «κακών αξιολογήσεων», είτε βαφτιζόμενοι εν μια νυκτί ως «διευθυντικά στελέχη». Φυσικά, οι μόνοι που πραγματικά δεν πλήττονται είναι τα μεγάλα διευθυντικά στελέχη, με τους μισθούς και τα μπόνους μερικών χιλιάδων ΕΥΡΩ.

Η διοίκηση επικαλείται τον υπέρογκο δανεισμό της Wind. Όμως μόνο οι εργαζόμενοι δεν φταίμε, που με την εργασία μας στήσαμε αυτές τις εταιρίες και τα τρελά κέρδη τους την τελευταία 15ετία. Πήραμε παχυλές αμοιβές αντίστοιχες με τα μπόνους και προνόμια των μεγαλοστελεχών; Γι' αυτό διεκδικούμε την κάλυψη των βασικών αναγκών μας, μέσα από την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ, με αυξήσεις 100 Ευρώ και επαναφορά δικαιωμάτων μας που περικόπηκαν (διατακτικές τροφής 50 ευρώ τον μήνα), έχοντας μειώσει ριζικά το εισόδημά μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τοποθετούμαστε ενάντια στη μείωση του προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο, στην απαξίωση/διαλύση τμημάτων με την παραχώρησή τους σε άλλες εταιρίες ή εργολάβους, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χειροτέρευση των μισθών και των εργασιακών συνθηκών, περισσότερη ανασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους. Διεκδικούμε μισθούς και συλλογικές συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας και την εργασία που προσφέρουμε.

H επιτυχημένη απεργία στην WIND στις 3/9, με την οποία η διοίκηση υποχρεώθηκε επιτόπου σε ανάκληση της παράνομης απόλυσης μέλους του ΔΣ του Σωματείου. Οι μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή συνολικά εκατοντάδων συναδέλφων και στις δύο εταιρίες. Η συγκρότηση και ενδυνάμωση των Σωματείων μας και η εξάπλωση των αγώνων σε όλο τον κλάδο. Η συγκρότηση Επιτροπών Αλληλεγγύης στον αγώνα μας, με τη συναδελφικότητα και την αλληλεγγύη δεκάδων σωματείων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων από πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς. ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE

Site: www.pasevodafone.gr Mail: info@pasevodafone.gr

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων WIND

Site: www.pasetim.com Mail: info@pasetim.com

Επιτροπή Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια: