Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2009

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ



Με πρόσχημα τη διόγκωση των ελλειμμάτων και στα πλαίσια των απαιτήσεων της ΟΝΕ μεθοδεύεται νέος γύρος λιτότητας και πραγματικής συρρίκνωσης του λαϊκού εισοδήματος με πάγωμα μισθών και συντάξεων και νέα φορομπηχτικά μέτρα. Την ίδια στιγμή εξαγγέλλεται προϋπολογισμός ακόμη μεγαλύτερων περικοπών των κοινωνικών δαπανών. Σύμμαχος της κυβέρνησης στην πολιτική λιτότητας είναι η στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που δεν παίρνουν απόφαση για καμιά κινητοποίηση και επί της ουσίας νομιμοποιούν την πολιτική της λιτότητας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων για απεργιακή κινητοποίηση στις 17/12, ημέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός. Πρωτοβουλία ιδιαίτερα κομβική, για να μπορέσει το κίνημα να απαντήσει στην επαίσχυντη στάση της γραφειοκρατίας αλλά και για να δώσει διέξοδο στη διάθεση ευρύτερων κομματιών εργαζομένων να βγουν στο δρόμο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες, όλοι στην Απεργία. Όλοι στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο. Όλοι στη διαδήλωση Προπύλαια-Βουλή.



Με Απεργία και στάσεις εργασίας την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη από αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία, δίνεται μια πρώτη εργατική απάντηση στην επίθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης
«Καμία αναμονή-καμία ανακωχή» δηλώνουν εκατοντάδες συνδικαλιστές, δεκάδες σωματεία, εργατικά σχήματα και συσπειρώσεις. Το ταξικό ρεύμα του συνδικαλιστικού κινήματος, η αντικαπιταλιστική Αριστερά, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες, καλούν σε προσυγκέντρωση την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. στο Μουσείο. Θα ακολουθήσει πορεία από τα Προπύλαια (όπου θα έχουν συγκεντρωθεί διδασκαλικοί σύλλογοι και ΕΛΜΕ, σωματεία της εκπαίδευσης αλλά και η ΟΛΜΕ) προς τη Βουλή. Την ίδια μέρα απεργία έχουν κηρύξει σωματεία και ομοσπονδίες του ΠΑΜΕ.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: