Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

και στις συγκεντρώσεις του Σωματείου

«ΠΑΛΙΟΙ» ΚΑΙ «ΝΕΟΙ» ΕΝΩΜΕΝΟΙ

- Να πούμε ΟΧΙ στην Εθελούσια Έξοδο

- Να απαιτήσουμε: ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι,

Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου. Το Σωματείο μας καταγγέλλει τη μεθόδευση της διοίκησης ως:

=> ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, γιατί δεν έχουν τηρηθεί ούτε καν οι διαδικασίες διαβούλευσης με το Σωματείο, όπως προβλέπει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο γι’ αυτές τις διαδικασίες (άρθρο 3 του νόμου 1387/83).

=> ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ, όπως φαίνεται και μόνο από το πρωτοφανές γεγονός ότι το χρονικό περιθώριο που δόθηκε είναι μόνο 4-5 μέρες.

=> ΕΜΠΑΙΓΜΟ, αφού λίγες μέρες πριν ανακοίνωνε νέα οργανογράμματα!!! και μίλαγε για «μεμονωμένες» περιπτώσεις.

Πρέπει να σκεφτούμε και να αντιδράσουμε συλλογικά και αγωνιστικά. Όλες οι ατομικές «λύσεις» είναι ψεύτικες και οδηγούν σε αδιέξοδο. Το «τυρί» της εθελουσίας δεν πρέπει να κρύψει από τα μάτια μας τη «φάκα» της ανεργίας. Αν το δεχτούμε, θα είναι σα να σκάβουμε το λάκκο μας.

- Δεν είναι «λύση» να περιμένουμε να γίνει κάποιο «θαύμα», να μας προσφέρουν «ένα καλύτερο πακέτο», σπρώχνοντας ο ένας τον άλλο ποιος θα το πάρει, ποιος θα πάρει το «καλύτερο» κλπ.

- Δεν είναι «λύση» να αποδεχτούμε το πέταμά μας σε μια αγορά εργασίας που έχει στενέψει απελπιστικά, με τις χιλιάδες απολύσεις που ήδη έχουν γίνει στον κλάδο αλλά και ευρύτερα, τις ακόμα περισσότερες που απειλούνται.

Μόνη πραγματική λύση είναι ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ για να έχουμε μέλλον. Αρνούμενοι κάθε διαίρεσή μας σε «παλιούς» και «νέους».

ΚΑΛΟΥΜΕ:

    ü Όλους τους «παλιούς» συναδέλφους να μην αποδεχτούν την εθελούσια.

    ü Όλους μαζί, «παλιούς» και «νέους» να προχωρήσουμε άμεσα σ’ ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων, με αποφασιστικότητα και διάρκεια, για να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις με βάση τα κοινά μας συμφέροντα και προβλήματα.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 3/12, στις 5:00 μ.μ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, στη Λ. Αθηνών

για να αποφασίσουμε τη συνέχεια των κινήσεών μας

Το ΔΣ του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζόμενων στην WIND

Δεν υπάρχουν σχόλια: