Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2010

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ 5/2/2010

Συνέλευση Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

    Παρασκευή 5/2 στις 7 μμ στο Πολυτεχνείο

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προωθεί ταχύτατα μια αντιδραστική πολιτική, στα πλαίσια του συμφώνου σταθερότητας της Ε.Ε, για να μειώσει το εργατικό εισόδημα, να διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, να περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες, να χτυπήσει τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις, να προχωρήσει σε μαζικές ιδιωτικοποιήσεις κλπ

    Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούνται οι εργαζόμενοι τεχνικοί καλούνται να πληρώσουν το «μερίδιό τους» από τα σπασμένα των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των κυβερνήσεων και της ΕΕ:

  • Με τις απολύσεις, την ανεργία, την ελαστική εργασία και την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων στο όνομα της «πτώσης» των κερδών. Η εργοδοτική τρομοκρατία έχει απογειωθεί.
  • Τη νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, τη μείωση συντάξεων και παροχών, την εξίσωση προς τα πάνω των ορίων ανδρών γυναικών, τις νέες ενοποιήσεις ταμείων.
  • Την περαιτέρω αφαίμαξη του εισοδήματός μας, μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο και την ικανοποίηση των αξιώσεων του κεφαλαίου να μην πληρώνει καθόλου φόρους.
  • Την πλήρη αποδέσμευση-υπονόμευση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων από το πτυχίο.

    Στις συνθήκες αυτές η ΓΣΕΕ με τις πράξεις της και τις αποφάσεις της, αποδεικνύει πως έχει πλέον μετατραπεί σε δεκανίκι της εργοδοσίας της κυβέρνησης. Διασπά με την στάση της τους εργαζόμενους, δεν προκηρύσσει για απεργία στις 10 Φλεβάρη, που απεργεί όλο το δημόσιο και πολλά σωματεία του ιδιωτικού τομέα.

Στη συνέλευση συζητάμε και αποφασίζουμε:

  1. Τη συμμετοχή στην απεργία 10 Φλεβάρη, που πρέπει να μετατραπεί σε μέρα πανεργατικής απεργίας.
  2. Τη μάχη για την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010. Συζητάμε και αποφασίζουμε μορφές διεκδίκησης και πίεσης των εργοδοτών, πως θα οργανώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
  3. Τον κλαδικό και διακλαδικό αγωνιστικό συντονισμό με πρωτοβάθμια σωματεία για τις Συλλογικές Συμβάσεις, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις, την ελαστική εργασία, με άμεση προβολή και διεκδίκηση των εργατικών αναγκών και δικαιωμάτων.
  4. Τις μάχες στους χώρους δουλειάς ενάντια στις απολύσεις, στην μη εφαρμογή της σύμβασης και στην καταπάτηση των κατακτήσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: