Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ HOL

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ HOL ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Οι πολυάριθμες απολύσεις των συναδέλφων της HOL αποτελούν, έμπρακτη απόδειξη για τον σεβασμό που τάχα δείχνει η εργοδοσία στο δικαίωμα της εργασίας…

Δεν είναι η πρώτη φορά που εταιρίες του κλάδου επιχειρούν να επιβάλουν ένα μοντέλο – εργαζομένων λάστιχο – με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με εξωτερικούς εργαζόμενους και τόσα άλλα κόλπα που μοναδικό στόχο έχουν την διάλυση κάθε δυνατότητας συλλογικής οργάνωσης και πάλης. Στην Wind, στην Vodafone, στην Forthnet και αλλού το σκηνικό που προσπαθούν να στήσουν οι διοικήσεις είναι παντού το ίδιο.

Το τελευταίο διάστημα τα πράγματα για τους εργαζόμενους στην Hol γίνονται όλο και πιο ασφυκτικά, και μεταφράζονται με υπερβολική πίεση στη δουλειά, σε συμβάσεις 1(!) μήνα, και απολύσεις, παρά τα τεράστια κέρδη της εταιρείας, τα οποία έχουν 3πλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Γενικεύοντας τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σαν βασική σχέση εργασίας (μερικές από αυτές με διάρκεια ακόμα και ενός μήνα), η εταιρία θέλει να εκμεταλλευτεί τη περίοδο της κρίσης, για να βαθύνουν στο έπακρο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Η κρίση εξάλλου για του ίδιους θα είναι προσωρινή – το καθεστώς εργασίας όμως που επιβάλουν θα είναι μόνιμο.

Η προσπάθεια δημιουργίας ενός μεσαιωνικού καθεστώτος εργασιακής ομηρίας μέσα από τη γενίκευση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δεν πρέπει να περάσει . Η εταιρεία θέλει να δημιουργήσει εργαζόμενους που θα τρέμουν τη κάθε τους κίνηση, με το φόβο ότι η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί. Θέλει να έχει τη δυνατότητα να “αντικαθιστά” όποιους σηκώνουν κεφάλι. Να μπορεί να αυξομειώνει τον αριθμό των εργαζόμενων κατά βούληση .

Όμως ταυτόχρονα, ισοπεδώνει κάθε έννοια αξιοπρέπειας για τους εργαζόμενους, τους καταδικάζει στη σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια, τους μετατρέπει σε αναλώσιμα υλικά που στύβονται όταν υπάρχει ανάγκη και μπαίνουν στο ράφι κατά βούληση. Συμπιέζει σε αδιανόητο βαθμό το εργατικό εισόδημα .

Το ευγενικό ύφος των μειλ και η κουλτούρα της «συναδελφικότητας» του Human Resources συχνά σου δείχνει «ευγενικά» την πόρτα για λόγους μειωμένης παραγωγικότητας.

Οι απολύσεις εργαζόμενων (νόμιμες μη ανανεώσεις των συμβάσεων λέει…) εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία της 17/12 είναι η πιο καθαρή απόδειξη για τα κριτήρια και το ήθος της επιχείρησης. Η κίνηση αυτή στρέφεται ενάντια στο σύνολο του εργατικού κινήματος και για αυτό θα βρει απέναντι κάθε εργαζόμενο και κάθε σωματείο .

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, δηλώνει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στη HOL .

Καταγγέλουμε την εκδικητική απόλυση από τη διοίκηση της HOL των εργαζόμενων που συμμετείχαν στην απεργία της 17 / 12 .

  • ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

http://www.somtechnik.gr/
Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561,

Δεν υπάρχουν σχόλια: