Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑΡ - ΚΚΕ μ-λ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (18/2) συνάντηση αντιπροσωπειών των οργανώσεων του ΚΚΕ (μ-λ) και του ΝΑΡ.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα πολιτικά δεδομένα της περιόδου.
Ήταν κοινή η εκτίμηση των δυο οργανώσεων τα παρακάτω:
.
1) Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι δυνάμεις του κεφαλαίου θέλουν να οδηγήσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε εφιαλτικές μέρες σαν αποτέλεσμα των απάνθρωπων μέτρων που περιλαμβάνει το λεγόμενο πρόγραμμα σταθερότητας.. Το ΠΣΑ αποτελεί την αιχμή μιας στρατηγικού χαρακτήρα επίθεσης που απειλεί συνολικά τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
2) Την λυσσαλέα αντεργατική επίθεση προωθούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και με την ενεργό στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ και όλου του αστικού πολιτικού μπλοκ.
3) Τα κέντρα εξουσίας ντόπια και ξένα επιχειρούν με μία εκστρατεία ιδεολογικής πολιτικής τρομοκρατίας και εκβιαστικών διλημμάτων να δημιουργήσουν το έδαφος ώστε να αποδεχτούν τα αντιδραστικά τους μέτρα λαός και νεολαία.
.
4) Τα μέτρα του λεγόμενου προγράμματος σταθερότητας όχι μόνο δεν έχουν την συναίνεση της εργατικής τάξης, των εργαζομένων , των υποαπασχολούμενων, των ανέργων, της νεολαίας αλλά εντείνουν την οργή και την αγανάκτησή τους.
5) Η ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης του προγράμματος σταθερότητας και η συνολική αντιπαράθεση και ρήξη με την καπιταλιστική / ιμπεριαλιστική ΕΕ αποτελεί άμεσο καθήκον κρίσιμης σημασίας για το εργατικό κίνημα. Αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και πολιτική ευθύνη των αριστερών και ιδιαίτερα των επαναστατικών ριζοσπαστικών δυνάμεων να δράσουν από κοινού για μια αγωνιστική ταξική ενότητα. Από αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς.
6) Η στρατηγική σημασία, το βάθος και η ένταση της επίθεσης απαιτεί ανάλογη συνολική εργατική αντικαπιταλιστική αντιϊμπεριαλιστική απάντηση απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΕΕ, αστικού μπλοκ εξουσίας. Είναι αναγκαία η πιο μαζική, μαχητική αντίσταση για την ανατροπή του προγράμματος σταθερότητας. Για να ανοίξει ο δρόμος για διεκδικήσεις και κατακτήσεις που θα ικανοποιούν τις ανάγκες εργαζομένων και νεολαίας.
7) Κρίσιμο ζήτημα για την αποτελεσματική ανάπτυξη της μάχης είναι η υπέρβαση της αστικοποιημένης ηγεσίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η ανάπτυξη κινήματος με κέντρο τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις γενικές συνελεύσεις, τις επιτροπές αγώνα, τον ανεξάρτητο συντονισμό τους, την πλατιά αγωνιστική ενότητα των ίδιων των εργατών.
8) Με αποφασιστικότητα θα συμβάλλουμε ώστε να δυναμώνει η πολιτική κατεύθυνση και η μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στο μέτωπο του αγώνα. Οι απαιτήσεις της περιόδου κάνουν επιτακτική την ανάγκη κοινής δράσης όλων των δυνάμεων της αριστεράς και πρωτίστως της επαναστατικής. Για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αγώνων για την ανατροπή της επίθεσης του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος και να υπηρετήσουμε την αναγκαία ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος με στόχο τη συνολική ανατροπή και εργατική χειραφέτηση.
Πέμπτη 18/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: