Τρίτη, Μαρτίου 09, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΡΤΗ

    ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ

απεργούμε και ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

    10.30 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΤΟΣΙΤΣΑ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

    "με σταματούν στο δρόμο πολίτες και μου λένε ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και το μισθό τους για την πατρίδα"

    Γιώργος Παπανδρέου

    Βρισκόμαστε απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο, οι τράπεζες και οι αγορές με το Σύμφωνο Σταθερότητας, την ΟΝΕ και το ΠΣΑ, προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Έχουν στόχο την ανατροπή κάθε κατάκτησης του εργατικού κινήματος όλου του προηγούμενου αιώνα. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας κι Ανάπτυξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνητικές εξαγγελίες, οδηγούν σε μέτρα δραματικής μείωσης των εισοδημάτων μας και αφαίρεσης κατακτήσεων αλλάζοντας το τοπίο και ότι γνωρίζαμε και θεωρούσαμε ως σταθερά για την εργασία, ασφάλιση, την παιδεία – υγεία.

    Η κυβέρνηση σε χρόνο εξπρές, σε συμπαιγνία και ουσιαστική συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. ψήφισε μέτρα πρωτοφανούς ταξικής σκληρότητας:

    - δραματική μείωση δώρων Χριστουγέννων/ Πάσχα και επιδομάτων

    - πάγωμα των μισθών και των συντάξεων

    - αύξηση του ΦΠΑ κατά 2%

    - αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 10 λεπτά

    - αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ

    - μείωση των κοινωνικών δαπανών

    Τα μέτρα αυτά δεν είναι τα τελευταία ! Μέσα σε δυο μόλις μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά στο πάγωμα των μισθών από 2000 € και πάνω, μετά στο πάγωμα όλων των μισθών, μετά στην περικοπή του 10% των επιδομάτων και τώρα στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού ! Ο Όλι Ρεν ανακοίνωσε ότι «το Μάιο θα εκτιμήσουμε την πορεία των εσόδων και θα επανέλθουμε»! Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θα επανέλθει γρήγορα με το ξεθεμελίωμα όλων των δικαιωμάτων μας !

    Τα μέτρα αφορούν μόνο τους εργαζόμενους. Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο (μεγάλες επιχειρήσεις, εφοπλιστές κλπ). αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, απολύσεις, επιδοτήσεις κλπ). Είμαστε εκείνοι που βιώσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση το πάγωμα των μισθών και ζούμε τη χρόνια λιτότητα εδώ και 20 χρόνια- όταν τα κέρδη απογειώνονταν και οι οικονομικοί δείκτες «ανθούσαν». Τότε καλούμασταν να βάλουμε πλάτη στην ανάπτυξη και τις εθνικές επιτυχίες (ΟΝΕ, ευρώ, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ)

    Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Τα μέτρα χτυπάνε τα μικρά και μεσαία εισοδήματα χωρίς διακρίσεις. Κάθε χτύπημα στο δημόσιο είναι ο πιλότος για να επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Είδη οι εργοδότες πάγωσαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις και μιλάνε για πάγωμα μισθών, ακόμα και για μείωση τους κατά 10% (πχ εφοπλιστές προς ναυτεργάτες) ενώ δηλώνουν ότι η περικοπή του 14ου μισθού θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων. Επίσης οι έμμεσοι φόροι και το ασφαλιστικό χτυπάνε στο σύνολό τους, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των αποζημιώσεων, τη στιγμή που η προοπτική της ανεργίας μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη για όλο και περισσότερους εργαζόμενους. Τα μέτρα αυτά αλλάζουν δραματικά το εργασιακό τοπίο. Ακόμα την αύξηση ορίων συνταξιοδότησης και την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος. Τίποτα δε θα είναι ίδιο αν περάσουν. Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ. Οι ίδιοι (πχ. ΔΝΤ) μιλάνε για περιοριστική πολιτική σε βάθος 10-20 χρόνων.

    Να βγούμε στο προσκήνιο, να γίνουμε επικίνδυνος αντίπαλος.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του μαχητικού, διαρκούς και συντονισμένου αγώνα.

    Μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να εκφράσει το σημερινό ρεύμα κοινωνικής αγανάκτησης και οργής. Επιλέγει τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ τα βάζει δήθεν με τις αγορές και την κερδοσκοπία, λες και δεν υπάρχουν κυβερνήσεις, Ε.Ε., Ekofin, πολιτικές αποφάσεις. Αδυνατεί να οργανώσει και να εμπνεύσει την αντίσταση των εργαζόμενων, αναπαράγει και ενισχύει την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενους διασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ. Με την στάση της αυτή διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιεί το εργατικό κίνημα.

    ή αυτοί ή εμείς !!

    Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του αυθεντικού συντονισμού σωματείων και εργατικών ενώσεων μέσα από συνελεύσεις, ανοικτές διαδικασίες, ενάντια στη συναίνεση, στο συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε συμφέρον και να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο! Να κατέβουμε μαζικά στις πορείες, στις απεργίες, να απαιτήσουμε κλιμάκωση με γενικές πανεργατικές απεργίες.

Να τραβήξουμε μια βαθιά γραμμή ανυπακοής και απειθαρχίας στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας !

Για την απαγόρευση των απολύσεων – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και της αντεργατικής επίθεσης.

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

http://www.somtechnik.gr/
Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561

Δεν υπάρχουν σχόλια: