Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11/3


Στο Μουσείο καλούν αύριο (10:30πμ) και οι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, πέρα από τα πρωτοβάθμια σωματεία . Για τα ΜΜΕ βέβαια, και πάλι θα υπάρχουν 2 συγκεντρώσεις ή θα λένε ότι γίνονται 3 αλλά θα αναφέρουν τις 2..

Η ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε! Όλοι στην πανεργατική Απεργία στις 11 Μάρτη

Προσυγκέντρωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέμπτη 11/3 10.00 π.μ. Μουσείο - Πολυτεχνείο

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις στις 4 και 5 Μάρτη. Αποτέλεσαν μια πρώτη απάντηση στην κήρυξη πολέμου στους εργαζομένους από τη μεριά της κυβέρνησης, της ΕΕ και των δυνάμεων του κεφαλαίου. Καταγγέλλουμε την επίδειξη αστυνομικού αυταρχισμού ενάντια στους διαδηλωτές. Είναι γελασμένη, όμως, η κυβέρνηση εάν πιστεύει ότι έτσι θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα του κόσμου της δουλειάς. Κομμάτι αυτού του αυταρχισμού και η επίθεση με δακρυγόνα ενάντια στο σύμβολο της Αντίστασης, το Μανόλη Γλέζο. Απέναντι στην προσπάθεια να αναιρεθούν κατακτήσεις δεκαετιών και την τεράστια προσπάθεια κλοπής δικαιωμάτων και πλούτου από τους εργαζομένους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, μέχρι τη νίκη, δεν υπάρχει άλλο μέσο από το να πάρουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια τους, να ξεπεράσουν τη συμβιβαστική γραμμή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, να οικοδομήσουν μορφές συντονισμού των ίδιων των σωματείων!

Έτσι ξεπερνιέται η γραφειοκρατία και όχι με άστοχες πολιτικά ενέργειες "ατομικής εκδίκησης" που δεν προσανατολίζουν στη μαζική πάλη την απολύτως δικαιολογημένη οργή των εργαζόμενων για τη στάση ταξικής συνεργασίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση, τον ΣΕΒ και την ΕΕ.

Η απεργία στις 11 Μάρτη πρέπει να είναι ορόσημο σε αυτή τη μεγάλη μάχη!

Σε αυτό το πλαίσιο, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες μαζικές εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε γειτονιές και χώρους δουλειάς για να μαζικοποιηθεί η πανεργατική κινητοποίηση.


ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ


ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Aνακοίνωση της Ταξικής Πορείας (ΚΚΕ μ-λ) για την αυριανή απεργία


Η προκήρυξη του ΕΕΚ για την απεργία

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Την χρεοκοπία να πληρώσουν
οι καπιταλιστές!

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
Την χρεοκοπία να πληρώσουν οι καπιταλιστές!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να παλέψουν εδώ και τώρα για την ανατροπή όλων των μέτρων διάλυσης των όρων ζωής μας που επιβάλλει η νέα κυβέρνηση και οι διεθνείς πατρόνες της στα διεθνή και εθνικά κέντρα του κεφαλαίου
Οι θυσίες που μας ζητά ο Παπανδρέου και οι επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ δεν γίνονται για τη “σωτηρία της πατρίδας”, ούτε της “ευρωπαϊκής οικογένειας”, αλλά για τη διαιώνιση εκείνου του συστήματος που οδήγησε στη σημερινή Χρεοκοπία και θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες για εμάς και όλους τους λαούς της Ευρώπης.
Οι δραματικές μειώσεις μισθών, συντάξεων και προσλήψεων εκατομμυρίων εργαζομένων και απόμαχων της δουλειάς θα οδηγήσουν σε ακόμα βαθύτερη ύφεση και σε ένα πολύ χειρότερο Χρεοστάσιο από αυτό που απειλείται σήμερα, μαζί και σε νέες οξύτερες προσπάθειες εξαθλίωσης μας.
Η περικοπή των “προνομίων” των δημοσίων υπαλλήλων είναι μόνο το πρώτο στάδιο μιας εκστρατείας συντριβής κατακτήσεων των εργαζομένων, με αμέσως επόμενο βήμα την απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και την κατάργηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας ή αλλιώς την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων
Εγγύηση για την αποφυγή της γενικής παύσης πληρωμών για μισθούς-συντάξεις-κοινωνικές δαπάνες δεν είναι η υποταγή στους πάσης φύσεως διεθνείς δανειστές-τοκογλύφους, όπως μας λένε οι Έλληνες υποτακτικοί τους στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, αλλά η κατάργηση ολόκληρου το δημόσιου χρέους και την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση, κάτω εργατικό έλεγχο και διαχείριση του τραπεζικού συστήματος και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας
Ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί από καμία κυβέρνηση-υπηρέτη του καπιταλισμού και του Κράτους καταστολής των μαζών ακόμα και με τη μεγαλύτερη δυνατή “εξ αριστερών” πίεση στους δρόμους ή/και στο κοινοβούλιο.
Το επαπειλούμενο “black out” του ελληνικού καπιταλισμού συμπίπτει με την προχωρημένη κρίση ολόκληρου του Μεταπολιτευτικού αστικού πολιτικού συστήματος εξουσίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από το κυβερνητικό κονκλάβιο του Γιωργάκη, ούτε από τις ενέσεις “εθνικής ενότητας” μαζί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, των “αριστερών” συμπεριλαμβανομένων.
Κανένας νέος “ιστορικός συμβιβασμός” δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες γενικευμένης καπιταλιστικής χρεοκοπίας και κοινωνικού πολέμου - Το επαναστατικό ρήγμα που άνοιξε η εξέγερση του Δεκέμβρη παραμένει και είναι η ώρα να διευρυνθεί με τα μέσα της κοινωνικής επανάστασης!
Το ΕΕΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους και άνεργους εργάτες, στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής να παλέψουμε για την οργάνωση μιας Γενικής Απεργίας Διαρκείας για μην περάσουν τα μέτρα εργατικού εξανδραποδισμού .
Ο αντι-γραφειοκρατικός συντονισμός όλων των μαχόμενων εργατικών και νεολαιίστικων δυνάμεων μάχης, στην Ελλάδα, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο πάνω σε ένα πρόγραμμα επαναστατικής ρήξης με το σύστημα και μια διεθνή, διεθνιστική, εργατική σοσιαλιστική διέξοδο είναι όσο ποτέ αναγκαίος και δυνατός.
Για την απαλλοτρίωση του κεφαλαίου και την εργατική εξουσία, τη διάλυση της ΕΕ, του ΔΝΤ και όλης της “διεθνούς” του κεφαλαίου, για τη σοσιαλιστική ενοποίηση της Ευρώπης, την εργατική επαναστατική Διεθνή του 21ου αιώνα και τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 11ης ΜΑΡΤΗ

4/3/2010

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΕΕΚ-ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ


Για όποιον αναρωτιέται (λέμε τώρα) το ΣΕΚ και πάλι καλεί σε προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10 και σε συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως (ΓΣΕΕ) στις 11..

Δεν υπάρχουν σχόλια: