Δευτέρα, Μαρτίου 22, 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 23/3/10

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΡΙΤΗ 23/3/2010 ΣΤΙΣ 6μ.μ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

«με σταματούν στο δρόμο πολίτες και μου λένε ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και το μισθό τους για την πατρίδα» Γ. Παπανδρέου

«ευχαριστώ τον Έλληνα Πρωθυπουργού για το πρόγραμμα λιτότητας του, είναι μια εντυπωσιακή επίδοση» Α. Μέρκελ


Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, στο όνομα της χρεοκοπίας και του δημοσίου χρέους, προχωρούν σε μια πραγματική λεηλασία των εισοδημάτων μας και πλήρη κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας. Το βέβαιο είναι πως με τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με οποιαδήποτε «λύση» (Δ.Ν.Τ. ή Ε.Ε. ή και οι δυο μαζί) θα οδηγηθούμε στη μαζική πτώχευση και χρεοκοπία των εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συμπαιγνία και ουσιαστική συναίνεση ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. προωθεί μέτρα πρωτοφανούς ταξικής σκληρότητας. Τέτοια ήταν τα πρόσφατα μέτρα μείωσης των μισθών των μισθών στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, η αύξηση του ΦΠΑ της τιμής των καυσίμων και των τιμολογίων της ΔΕΗ. Τέτοιες είναι και οι επικείμενες αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στις εργασιακές σχέσεις, στην τοπική αυτοδιοίκηση κλπ

Τα μέτρα αφορούν ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους

Κανένα «σκληρό» μέτρο για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο. Αντίθετα συνεχίζουν φοροαπαλλαγές, διευκολύνσεις και παροχές (προσλήψεις ανασφάλιστων, επιδοτήσεις κλπ). Η επίθεση ΔΕΝ αφορά μόνο το Δημόσιο ή τους λεγόμενους υψηλόμισθους. Κάθε χτύπημα στο δημόσιο θα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα και στον τελευταίο χαμηλόμισθο. Ήδη οι εργοδότες πάγωσαν τις διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις και μιλάνε για πάγωμα μισθών. Είναι ξεκάθαρο ότι επιδιώκουν την κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων. Το φορολογικό και το ασφαλιστικό χτυπάνε στο σύνολό τους, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Προετοιμάζουν την απελευθέρωση των απολύσεων, τη στιγμή που η προοπτική της ανεργίας μετατρέπεται σε πραγματικό εφιάλτη για όλο και περισσότερους εργαζόμενους.


Τα μέτρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ

Μέσα σε λίγους μήνες, περάσαμε από τις αυξήσεις 1,5 % που είχαν υποσχεθεί προεκλογικά, στο πάγωμα των μισθών από 2000 € και πάνω, μετά στο πάγωμα όλων των μισθών, μετά στην περικοπή των επιδομάτων και μετά στην περικοπή ενός ολόκληρου μισθού(!). Σήμερα με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου ετοιμάζουν μια άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Θέλουν να φορολογήσουν ακόμα και τις αποζημιώσεις όσων χάνουν τη δουλεία τους!! Γιατί βέβαια που θα ξαναβρούν τόσους απολυμένους... Για τους μισθωτούς που αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών η παρακράτηση φόρου ανεβαίνει στο 25% και οι συντελεστές καταργούνται, στο όνομα της άρσης των προνομίων και της ‘’φορολογικής ασυλίας’’ των μηχανικών!! Τα γελοία αυτά επιχειρήματα όχι μόνο δεν αφορούν τους μισθωτούς μηχανικούς, αλλά αντίθετα τους εξοργίζουν, καθώς η ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΤΟΜΗ που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι: «Να καταργηθούν οι συντελεστές, και να αυξηθεί η παρακράτηση φόρου, ενώ το καθεστώς της εργασιακής ανασφάλειας με το δελτίο να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερους συναδέλφους»! Για να μη μιλήσουμε για το μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, την ακρίβεια που έχει φτάσει στα ύψη και καταβροχθίζει μισθούς και εισοδήματα. Οι ίδιοι (πχ. ΕΕ και ΔΝΤ) μιλάνε για περιοριστική πολιτική σε βάθος 10-20 χρόνων.

Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια!

Από τα 17,7 δισ. βεβαιωμένα και ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες, τα 15 δισ. ευρώ (πάνω από το 85% της φοροδιαφυγής), προέρχονται από 6.000 μεγαλο–οφειλέτες. Το έλλειμμα των 30 δισ. ευρώ ισούται με μια και μόνο παραγγελία των Ελλήνων εφοπλιστών για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων τους εντός του 2009! Είναι ίσο, δηλαδή, με το ποσό μιας και μόνο παραγγελίας των εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου τους! Το έλλειμμα ισούται – παρά κάτι – με την απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα ΝΑΤΟικού χαρακτήρα ύψους 27 δισ. ευρώ για την περίοδο 2006 – 2015, χωρίς να υπολογίζονται οι γαλλικές φρεγάτες που θα φορτωθούμε επιπλέον ως επιστέγασμα της... στήριξης του Σαρκοζί. Το έλλειμμα ισούται με τα... μισά (!) και μόνο καθαρά κέρδη που σημείωσαν τη δεκαετία 2000 – 2009 οι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο βιομήχανοι, εργολάβοι, τραπεζίτες και εφοπλιστές και τα οποία ξεπερνούν τα 60 δισ. ευρώ!

Ή αυτοί ή εμείς !!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειάζεται μαχητικά, μαζικά κι αποφασιστικά να αντιπαλέψουμε τις προωθούμενες αντιδραστικές ανατροπές. Ο μοναδικός δρόμος για να αποτρέψουμε τα σχέδια που απεργάζονται σε βάρος μας είναι να βγούμε στο δρόμο του μαχητικού, διαρκούς και συντονισμένου αγώνα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων, ενάντια στη συναίνεση, στο συμβιβασμό, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των ηγεσιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι έχουμε κάθε συμφέρον και να απεργήσουμε, να διαδηλώσουμε και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο! Να κατέβουμε μαζικά στις πορείες, στις απεργίες, να απαιτήσουμε κλιμάκωση με γενικές πανεργατικές απεργίες.


Να τραβήξουμε μια βαθιά γραμμή ανυπακοής και απειθαρχίας στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να κηρύξουμε αγώνα διαρκείας! Για την ανατροπή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και της αντεργατικής επίθεσης.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

http://www.somtechnik.gr/ Γραφεία: Πλατεία Καρύτση 10, ΑΘΗΝΑ, 4oς όροφος,TK:10561

Δεν υπάρχουν σχόλια: