Τετάρτη, Μαΐου 05, 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ 5/5


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Το απεργιακό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Να αποσυρθούν τα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ

Την πολιτική ευθύνη για τους νεκρούς έχουν η κυβέρνηση, η αστυνομία, η εργοδοσία

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6 Μάη στις 6.00 μ.μ.

Ο σημερινός απεργιακός σεισμός και η μεγαλύτερη διαδήλωση από την κατάρρευση της χούντας ήταν το πιο ηχηρό ΟΧΙ στα μέτρα κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ. Αντί να τα αποσύρει από τη Βουλή, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί χωρίς ντροπή τον τραγικό χαμό των τριών εργαζόμενων στη Μαρφίν για να τα προωθήσει. Τα κροκοδείλια δάκρυα του Βγενόπουλου, ο οποίος εξανάγκαζε τους εργαζόμενους να δουλεύουν κλειδωμένοι σε ένα κτίριο χωρίς πυρασφάλεια, έχουν την ίδια αξία με τις προκλητικές καταγγελίες του πρωθυπουργού για διαδηλωτές-δολοφόνους. Ένοχη για τους νεκρούς είναι η κυβέρνηση, η αστυνομία και η εργοδοσία.

Κλεισμένη στο γυάλινο πύργο, μαζί με τους ελεγκτές του ΔΝΤ και της ΕΕ, έδινε σήμερα εντολές για ανελέητη επίθεση στις εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτών που πολιόρκησαν την Βουλή φωνάζοντας στους βουλευτές «Βγείτε τώρα έξω»!

Το όργιο της αστυνομικής τρομοκρατίας συνεχίστηκε εμποδίζοντας την πρόσβαση της Πυροσβεστικής στο φλεγόμενο κτίριο της Μαρφίν.

Χιλιάδες διαδηλωτές δέχτηκαν επιθέσεις με ρόπαλα και δακρυγόνα από το Σύνταγμα μέχρι τη Κλαυθμώνος ώστε να εμποδιστούν να πλησιάσουν τον «ιερό χώρο» της Βουλής όπου η κυβέρνηση, με τη σύμφωνη ψήφο μόνο του ΛΑΟΣ (και τη γενικότερη συναίνεση της ΝΔ), θέλει να επιβάλει το μεγαλύτερο πραξικόπημα σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Σήμερα η εργατική τάξη έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν θα περάσουν τα μέτρα.

Είναι ώρα για κλιμάκωση του απεργιακού και λαϊκού ξεσηκωμού με αγώνες και απεργίες διαρκείας, με καταλήψεις στις σχολές, με μαζικά συλλαλητήρια.

Να συνεχίσουμε μέχρι να καταργήσουμε στη πράξη το μηχανισμό ΔΝΤ-ΕΕ, μέχρι να διώξουμε τους επιτηρητές και την πολιτική τους.

Η Αριστερά πρέπει τώρα να στηρίξει την απεργιακή κλιμάκωση και να απαιτήσει:

Να παγώσουν τώρα οι πληρωμές των τόκων και να καταργηθεί το χρέος.

Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο!

Να αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις με την φορολογία των πλούσιων.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση να πάρει πίσω κατακτήσεις που κερδίσαμε με αγώνες και θυσίες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 5 Μάη 2010




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΕΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Αθήνα, 5/5/2010

Για την γιγάντια Απεργία και τα Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα


Οι γιγάντιες σημερινές διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, οι μεγαλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, δεν ήταν μόνο μια έκρηξη ταξικής οργής και αγανάκτησης για την πιο βάρβαρη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα μεταπολεμικά. Ήταν, ταυτόχρονα, προανάκρουσμα των κοινωνικών αγώνων της νέας εποχής, που ακολουθούν το Δεκέμβρη της νεολαίας, και μπορούν και πρέπει να ανοίξουν μια νέα σελίδα ανατροπής και χειραφέτησης από της σκοπιά των εργατικών αναγκών.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους και τους νέους που συμμετείχαν στην απεργία και τις διαδηλώσεις, και με πρωτοφανή μαχητικότητα, επιμονή και ηρωισμό συγκρούστηκαν όχι μόνο με αυτή τη βάρβαρη επίθεση αλλά και με τις κατασταλτικές ορδές της κυβέρνησης και του Χρυσοχοϊδη.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι και το κίνημά τους έδειξαν ότι μπορούν να ορθώσουν μέτωπο αντίστασης και ανυπακοής στην αντιδραστική, αντεργατική συμφωνία κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ-κεφαλαίου, παρά την ιδεολογική τρομοκρατία, τον εκβιασμό της χρεοκοπίας, την τρομοκρατία της ανεργίας και της μείωσης του εργατικού εισοδήματος, την ιδιότυπη «κατάσταση πολιορκίας» και κατάλυσης ακόμη και των πιο στοιχειωδών λαϊκών ελευθεριών και προσχημάτων της «κοινοβουλευτικής δημοκρατίας». Δεν την αποδέχονται ως μονόδρομο, απειθαρχούν στα τετελεσμένα που διαμορφώνει και στο ζοφερό μέλλον που τους ετοιμάζει.

Σε αυτό το πρωτοφανές κύμα λαϊκής οργής και αντίστασης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, απάντησε με το μόνο τρόπο που της έχει πια απομείνει: την ανοιχτή και βίαιη καταστολή, τους τόνους χημικών, την αξιοποίηση κάθε είδους πολιτικής και ασφαλίτικης προβοκάτσιας, την αξιοποίηση ενεργειών ατομικής και τυφλής βίας που εκδηλώνονται έξω και πέρα από τη δράση του μαζικού κινήματος, τη μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε κατεχόμενη ζώνη από την αστυνομία, την επιχείρηση απαγόρευσης των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε όριο σε αυτή την κατεύθυνση. Είχε συμφέρον από μια ανοιχτή προβοκάτσια κατά της διαδήλωσης στην Αθήνα, τη μεθόδευσε και την προκάλεσε ανοιχτά, δρώντας ενάντια στους χιλιάδες διαδηλωτές. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής κατεύθυνσης αλλά και της απεργοσπαστικής πίεσης της εργοδοσίας είναι και οι τρεις νεκροί στην τράπεζα Marfin. Το αίμα τους, η απώλεια της ζωής τους θα κατατρέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τρόπο που κατατρέχει χρόνια τώρα τη ΝΔ ο θάνατος των τεσσάρων εργαζομένων στον Κ. Μαρούση το 1991 μετά από πυρκαγιά στην εν λόγω επιχείρηση, στο φόντο των γιγαντιαίων νεολαιίστικων διαδηλώσεων εκείνης της εποχής.

Το μόνο που αξίζει σε αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην πολιτική της, στους ιερούς νόμους της αγοράς, του κέρδους και της ΕΕ που υπηρετεί, είναι η πλήρης λαϊκή κατακραυγή και η ανατροπή τους. Μαζί της να γκρεμιστούν οι νόμοι και τα μέτρα σφαγείο του ΔΝΤ, της ΕΕ και του κεφαλαίου, τα σημερινά αλλά και αυτά που χρόνια τσαλαπατούσαν τη ζωή μας και λεηλατούσαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, έχοντας ψηφιστεί ή από τη ΝΔ ή από το ΠΑΣΟΚ. Όπως και η ανατροπή κάθε επίδοξου κυβερνητικού διαχειριστή που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τη συμφωνία εργασιακής σκλαβιάς και υπερεκμετάλλευσης.

Το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην πολιτική τους και στο πολιτικό τους σύστημα κι ένα μεγάλο ΝΑΙ στη δημοκρατία του αγώνα, των «δρόμων», των εργατικών αναγκών, της λαϊκής πάλης. Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το λαό και τη νεολαία, όσο και αν επιχειρήσουν να συνθλίψουν τις λαϊκές ελευθερίες, το δικαίωμα του αγώνα, τις αντικαπιταλιστικές πτέρυγες του κινήματος και την Αριστερά, ό,τι προβοκάτσια κι αν στήσουν για να αποτρέψουν μια επικίνδυνη γι΄ αυτούς κλιμάκωση της εργατικής και νεολαιίστικης πάλης, οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Αυτοί είναι «εκτός νόμου» και όχι το λαϊκό κίνημα αυτοί δολοφονούν το μέλλον, τα δικαιώματα και τις ζωές των εργαζομένων και όχι οι μαζικοί αγώνες.

Η πρώτη μαζική απάντηση που δόθηκε με την πανεργατική απεργία και τις διαδηλώσεις πρέπει εδώ και τώρα να κλιμακωθεί. Με άμεση απάντηση με συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας και σε όλες τις πόλεις αύριο. Αλλά και με απεργιακό κίνημα ανατροπής, με λαϊκή εξέγερση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος σε αντιπαράθεση με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, με την κοινή δράση όλων των δυνάμεων της αντίστασης και της Αριστεράς, με αντικαπιταλιστικό μέτωπο εργατικής χειραφέτησης.

  • ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  • ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ



    Νέο Αριστερό Ρεύμα- ΝΑΡ

    5 Μάη 2010







Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νέους, άνεργους, και απόμαχους της δουλειάς που διαδήλωσαν την οργή τους ενάντια στην βαρβαρότητα των μέτρων της κυβέρνησης, των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών ΔΝΤ και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλη την Ελλάδα. Υπογραμμίζει την πρωτόγνωρη μαζική αγανάκτηση και την αποφασιστικότητα των εργαζόμενων να παλέψουν για την ανατροπή των μέτρων και το διώξιμο των εγκληματιών του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μαζί με το ντόπιο κεφάλαιο θέλουν να εξοντώσουν την κοινωνική πλειοψηφία και το μέλλον της χώρας και των ανθρώπων της.
Μπροστά στην δίκαια οργή του λαού που πλημμύρισε τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας επιστρατεύτηκαν για μια ακόμη φορά πολύμορφοι μηχανισμοί προβοκάτσιας, υπονόμευσης , αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας. Με προφανή στόχο να επιδράσει ο φόβος και να σταματήσει το μεγάλο ποτάμι οργής και αγώνα. Δίπλα στα προπαγάνδα μηνών των ΜΜΕ που απέτυχε οικτρά, παράλληλα με απειλές και υποδείξεις για τη αστική νομιμότητα, ταυτόχρονα με μια τεράστια επιχείρηση αστυνομοκρατίας και απειλών, επιστρατεύτηκε και ήδη χρησιμοποιείται και η υπονόμευση από ενέργειες εντελώς ξένες στο πνεύμα των σημερινών μεγάλων κινητοποιήσεων. Κάθε φορά που ο λαός και οι εργαζόμενοι επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους, να ξεφύγουν από την πολιτική κηδεμονία των αστικών κομμάτων και να σταθούν ανεξάρτητα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα τους, δυνάμεις και ενέργειες τυφλές ή προβοκατόρικες, δίνουν χέρι βοηθείας και σωτηρίας στους κυρίαρχους, την κυβέρνηση και στο κατεστημένο. Ήδη η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται βάναυσα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων για να στήσουν σκηνικό ομοψυχίας, φόβου και πειθαναγκασμού.
Δεν θα τα καταφέρουν! Οι εργαζόμενοι και η νεολαία περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Δεν θα αποπροσανατολιστούν από τις προβοκάτσιες, δεν θα υποκύψουν στα καλέσματα της εθνικής ομοψυχίας και της δήθεν ομαλότητας, δεν θα συρθούν πίσω από το πνεύμα υποταγής του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Θα πυκνώσουν τις γραμμές της πάλης για την πλήρη ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και των πολιτικών της κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ.
Αθήνα 5/5/2010





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μ-Λ ΚΚΕ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΦΤΕΙ Η ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ο ανυπότακτος ελληνικός λαός σε μια από τις μεγαλύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών σε όλη τη χώρα και ειδικά στην Αθήνα έστειλε μαχητικό μήνυμα μαζικής λαϊκής αντίστασης για την απόκρουση και ανατροπή των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, που επιβάλλουν εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, Κυβέρνηση – Ολιγαρχία –ΕΕ και ΔΝΤ.

Με σκοπό την κατάπνιξη του πανεργατικού αγώνα, τον εκφοβισμό των εργαζομένων και την υπονόμευση της παραπέρα ανάπτυξης του μαζικού λαϊκού κινήματος, η μεγαλειώδης κινητοποίηση του λαού της Αθήνας χτυπήθηκε προσχεδιασμένα από τους κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας.

Η προβοκατόρικη δράση των εμπρηστών που οδήγησε σε τραγικό θάνατο τρεις ανθρώπους επιχειρείται τώρα να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση και όλα τα αστικά κόμματα και τα φερέφωνά τους σαν άλλοθι για τη δυσφήμιση του μαζικού κινήματος και για να συγκαλυφτεί η παλλαϊκή κατακραυγή και καταδίκη των αντεργατικών μέτρων.

Ακόμη περισσότερο επιχειρείται να αξιοποιηθεί για την έξαρση της πιο ωμής κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας εναντίον του λαού. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, ο λαός και η νεολαία δεν θα υποταχθούν και δεν θα σκύψουν το κεφάλι. Ο μαζικός λαϊκός αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.


> Ανακοίνωση Σ.Ε.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: