Τρίτη, Ιουλίου 06, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΙΟΥΛΗ - ΣΜΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΛΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 10 πμ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και της ΝΔ προχωρά σε ένα διαρκές αντεργατικό πραξικόπημα. Παρά τη λαϊκή οργή και τη μαζική αντίδραση των εργαζομένων επιμένει στην υλοποίηση μέχρι τελείας της αντιδραστικής συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή ένωση, το ΔΝΤ και τους τραπεζίτες. Οι θεατρινισμοί και η παρωδία «αντίστασης» του θλιβερού υπουργού εργασίας δεν πείθουν κανένα. Η κυβέρνηση αυτή κατοχυρώνεται πλέον ευρύτατα στο λαό, σαν η κυβέρνηση που σφαγιάζει τα εργατικά δικαιώματα, ξεριζώνει κατακτήσεις 100 χρόνων, εφαρμόζει την πρώτη κοινοβουλευτική δικτατορία του 21ου αιώνα.

Καταγγέλλουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τις τερατώδεις αλλαγές που προωθούνται με τους νόμους για το ασφαλιστικό και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για «νόμους - εφιάλτη» σε μία «κοινωνία - εφιάλτη». Το νέο ασφαλιστικό δεν επιδεινώνει απλώς τα όρια ηλικίας και τις συντάξεις, αλλά ανατρέπει εκ βάθρων τη φιλοσοφία της δημόσιας ασφάλισης, με τη μετάβαση από το αναδιανεμητικό στο ανταποδοτικό σύστημα και τελικά στην ατομική ιδιωτική ασφάλιση. Με δουλειά μέχρι θανάτου για συντάξεις – επιδόματα κηδείας. Για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων η σύνταξη και η ασφαλιστική προστασία, γίνονται «απαγορευμένος καρπός». Ενώ με το ν/σχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καταργεί στην ουσία την δυνατότητα σύναψης συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα, ενθαρρύνει την τρομακτική αύξηση των απολύσεων και ταυτόχρονα συντρίβει τις αποζημιώσεις, θεσμοθετεί την αμοιβή κάτω από την ΕΓΣΕΕ για όλους τους εργαζομένους κάτω των 25 και νομοθετεί την μαύρη παιδική εργασία μέσα από ετήσιες "συμβάσεις μαθητείας" με το 70% της ΕΓΣΣΕ!! για παιδιά από 15 έως 18 ετών!!

Η κυβέρνηση, η εργοδοσία και η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχουν συμφωνήσει και προωθούν τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που με βάση τον ανερχόμενο πληθωρισμό (τώρα στο 5,5%) ισοδυναμεί με δραστική μείωση, ακόμη και με την πρόταση της ΓΣΕΕ για αύξηση 1%-1,5%. Η ΓΣΕΕ προωθεί επίσης την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, μέσω του επιμερισμού τους στους 12 μηνιαίους μισθούς. Όπως είναι φανερό, η υπόθεση της φετινής γενικής συλλογικής σύμβασης αποκτά ποιοτικά διαφορετικό χαρακτήρα. Μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κυβέρνηση και ηγεσία της ΓΣΕΕ συμφώνησαν και βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο πλήρους παράλυσης του εργατικού κινήματος.

Η επιβολή της χούντας των "αγορών" και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η κυβέρνηση, η εργοδοσία τα ΜΜΕ επιχειρούν συντονισμένα να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις. Γι’ αυτό ενεργοποιούν την κρατική καταστολή, καλλιεργούν ψυχολογία τρόμου και απειλής, κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες των ναυτεργατών, μηνύουν συνδικαλιστές, πνίγουν με χημικά τις διαδηλώσεις, ενεργοποιούν κάθε είδους προβοκατόρικο μηχανισμό απέναντι στο κίνημα, καταλύουν κάθε ίχνος δημοκρατίας. Αρκεί να ακούσει κανείς τις συνεντεύξεις του φασίστα υπουργού Πάγκαλου και τις ασφαλίτικες αγορεύσεις του Άδωνη Γεωργιάδη. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, θα απαντήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ψευδαισθήσεων ούτε αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Η δυναμική του κινήματος πρέπει να ξεπεράσει, κάθε στάση αναμονής και υποταγής της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς. Όπως μας έδειξαν και οι μεγάλες απεργίες του Μάη, το ποτάμι των αγώνων μπορεί να πνίξει τον αντεργατικό μεσαίωνα και όσους τον στηρίζουν.

Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.

  • Για να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
  • Για να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
  • Για να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.
  • Για αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με μείωση των ωρών εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
  • Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.
  • Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.

    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

    (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: