Παρασκευή, Ιουλίου 09, 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 8/7 (φωτο)



Περιορισμένη σημαντικότατα σε σχέση με τις προηγούμενες ήταν η συμμετοχή του κόσμου στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 8/7... Σταθερά μετά τις 5 Μάη, ο κόσμος ήταν πάντα όλο και λιγότερος ... Στις 20/5 ήταν ακόμα σε επίπεδα μεγάλης μαζικότητας, στις 23/6 χωρίς την ομπρέλα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ήταν λιγοστή η παρουσία, στις 29/6 ο κόσμος ήταν παραπάνω από τις 23 αλλά σαφέστατα πολύ λιγότερος από τον Μάη και τώρα λιγόστεψε ακόμα παραπάνω . Οι αιτίες πολλές - κάποιες σημειώνονται κι εδώ (μαζι με φωτογραφίες)

Η προσυγκέντρωση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων ήταν στα Προπύλαια (αναμενόμενη η εξέλιξη αφού ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ καλούσαν στην Κλαυθμώνος...) . Τουλάχιστον αυτή τη φορά το μπλοκ κινήθηκε διαφορετικά και διακριτά από τους υπόλοιπους που λάμψανε δια της απουσίας τους στις 23/6 . Όταν τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έφυγαν από τα Προπύλαια για να κατέβουν την Πανεπιστημίου και να στρίψουν παρακάτω για τη Σταδίου ώστε να ενωθούν με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, τα πρωτοβάθμια δεν ακολούθησαν, αλλά ανέβηκαν αυτόνομα την Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα και ήταν το πρώτο κομμάτι που έφτασε μπροστά από τον Άγνωστο και τη Βουλή στην βουβή και ημικαθιστική διαμαρτυρία την ώρα που μέσα στο κτίριο ψηφίζονταν κατά άρθρο το ασφαληστρικό νομοσχέδιο..

Λίγο αργότερα έφτασε και το βασικό κομμάτι της πορείας, με το πανώ της ΓΣΕΕ να γίνεται δεκτό από γιουχαρίσματα από τον παριστάμενο κόσμο, ενώ αρκετά μετά έφτασε στο Σύνταγμα και η πορεία του ΠΑΜΕ - προσέχοντας πάντα να μην πλησιάσουν ιδιαίτερα τους υπόλοιπους διαδηκωτές ..

(οι φωτό είναι από την πορεία των πρωτοβάθμιων και στη Βουλή πριν έρθουν οι υπόλοιποι)

Δεν υπάρχουν σχόλια: