Τρίτη, Σεπτεμβρίου 14, 2010

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ 'ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ'



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010, με θέμα το κλείσιμο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα» και τις απολύσεις 94 εργαζόμενων που προωθεί ο ΔΟΛ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι από τα Ελληνικά Γράμματα.

Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι και εργαζόμενοι από τις παρακάτω ομοσπονδίες, σωματεία, εργατικά σχήματα και εργασιακούς χώρους-κλάδους.:

Μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, Δ.Σ. Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μέλος Δ.Σ. ΔΟΕ , μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, ΣΕΤΕΑ, μέλη Διδασκαλικών Συλλόγων και ΕΛΜΕ, μέλος Δ.Σ. Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου, Σωματείο Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού, Συνδικάτο εργαζομένων αεροδρομίου Αθηνών, ΕΠΗΕΑ, Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Αθήνας, εργαζόμενοι από τους Λογιστές, τραπεζοϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, ΟΤΕ, καθώς και από τις εργατικές συλλογικότητες «Κατάληψη ΕΣΗΕΑ», «Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων-Ανέργων», «Ταξική Πορεία», «Αντεπίθεση Εργαζομένων», Εργατική Εφημερίδα «ΔΡΑΣΗ».


Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η δημιουργία «Επιτροπής Αλληλεγγύης στον αγώνα των Εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα», κόντρα στο κλείσιμο του εκδοτικού οίκου, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας τους.

Η «επιτροπή αλληλεγγύης» στηρίζει τη συγκέντρωση-πορεία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ελληνικά Γράμματα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στις 17:30 από το Μέγαρο Μουσικής με κατεύθυνση τα γραφεία του ΔΟΛ (Μιχαλακοπούλου 80). Στηρίζει την κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή 19 Σεπτέμβρη. Θα συμμετάσχει στις εξορμήσεις και ενημερώσεις των εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς, στον όμιλο του ΔΟΛ και συνολικότερα.

Επίσης θα συμμετέχει σε όλες τις δράσεις που θα αποφασίζει η συνέλευση των εργαζόμενων στα «Ελληνικά Γράμματα» και ο «Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής». Οι επόμενες κινητοποιήσεις θα δημοσιοποιηθούν με επόμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου και της Επιτροπής Αλληλεγγύης.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης

στον αγώνα των Εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα»

Αθήνα, 9 Σεπτέμβρη 2010


Υ.Γ. Οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα λειτουργούν blog με τον τίτλο "Λουκέτο Stop" στη διεύθυνση: http://ellgrergazomenoi.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: