Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2010

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη

Συγκροτήθηκε τελικά σχήμα και στην Κρήτη για τις περιφερειακές εκλογές

Tο δελτίο τύπου από το blog, chania-reporter

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη

Μέσα από γενικές συνελεύσεις σε όλες τις πόλεις του νησιού συγκροτήθηκε η αντικαπιταλιστική αριστερή παρέμβαση στην Κρήτη με σκοπό την πολιτική παρέμβαση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2010 που αποτελούν μία κρίσιμη στιγμή στην πορεία της ταξικής πάλης στη χώρα μας: Το ζητούμενο είναι αν θα συνεχίσει η κυβέρνηση ακάθεκτη την επίθεσή της ενάντια στο εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων με την επιπλέον στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ή θα βγει από τη μάχη αυτή αδυνατισμένη και έχοντας να αντιμετωπίσει ένα πλατύ, μαχητικό και ανυποχώρητο ρεύμα αμφισβήτησής της; Είναι λοιπόν σημαντικό να καταδικαστούν όλοι οι υποψήφιοι που εκπροσωπούν τη συμμαχία κεφαλαίου – τραπεζιτών – ξένων ιμπεριαλιστών και να ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στην «τρόικα» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για να ανατραπεί το μνημόνιο και όσοι το στηρίζουν.

Απαιτείται άμεσα η διαμόρφωση ενός προγράμματος πάλης με βάση τις κοινωνικές ανάγκες τις ανάγκες όλων των εργαζομένων και βασικούς άξονες:
- Ανατροπή των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Άμεση απόσυρση όλων των νομοσχεδίων.
- Παύση πληρωμών. Διαγραφή του χρέους.
- Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο. Έξοδος από την ΟΝΕ και το ευρώ.
- Ρήξη- αποδέσμευση με την ΕΕ του κεφαλαίου, του πολέμου και του ρατσισμού
- Απαγόρευση απολύσεων.
-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δημόσια δωρεάν υγεία, παιδεία για όλους.
- Γενναίες φοροαπαλλαγές στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δραστική αύξηση στη φορολογία του κεφαλαίου. Να παγώσουν οι εξοπλισμοί, δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.
- Όχι στον «Καλλικράτη» και την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «τοπικού κράτους».
- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Ο Καλλικράτης ολοκληρώνει την αντιδραστική οργάνωση του κράτους.

Η νέα περιφέρεια της Κρήτης φτιάχνεται για περισσότερα κέρδη των καπιταλιστών και περισσότερα δεινά των εργαζομένων.Ο «Καλλικράτης» είναι η άλλη πλευρά της πολιτικής του μνημονίου. Φιλοδοξεί να αποτελέσει μοχλό ενός συνολικού επανασχεδιασμού του κράτους για τη συγκρότηση ισχυρών διοικητικών ενοτήτων, που θα διαμορφώνουν οικονομίες κλίμακας κατά την καπιταλιστική διαχείριση και τις προϋποθέσεις για κερδοφόρα τοπική ανάπτυξη. Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, η ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης, η περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και η μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ φτωχών και πλούσιων περιφερειών και επιμέρους περιοχών, αποτελούν βασικές πτυχές του. Προτεραιότητές του αποτελούν οι απολύσεις εργαζομένων στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ και στις νομαρχίες.

Στην Κρήτη των μεγάλων απεργιών και των εργατικών αγώνων ενάντια στο μνημόνιο, των αγώνων των αγροτών και της νεολαίας, των αντιπολεμικών και αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινημάτων, των αγώνων για την υπεράσπιση της γης και των ελεύθερων χώρων, παλεύουμε να γενικεύσουμε την αντίσταση για την συνολικότερη ανατροπή που θα στηρίζεται στην αυτενέργεια των λαϊκών τάξεων, στα κινήματα πόλης, εργαζομένων και νεολαίας, στις λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές κατοίκων, στη δημοκρατία και το σεβασμό ανάμεσα στους αγωνιζόμενους κατοίκους.

Yπάρχει η είδηση και στο neatv.gr

Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη



Και η σύνθεση του ψηφοδελτίου από την "Ανατολή"


Στις περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη, η Αντικαπιταλιστική – Αριστερή Παρέμβαση στην Κρήτη θα έχει:

Υποψήφιο Περιφερειάρχη Κρήτης: Ρίζο Σεραφείμ, δάσκαλο – μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων

Υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες

Για την αντιπεριφέρεια Ηρακλείου: Παπακανάκη Νίκο, αγρότη

Για την αντιπεριφέρεια Χανίων: Πιαγκαλάκη Γιώργο, πολιτικό μηχανικό

Για την αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου: Αντωνογιαννάκη Σπύρο, χειριστή μηχανημάτων

Για την αντιπεριφέρεια Λασιθίου: Στεργιόπουλο Γιώργο, άνεργο

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της διακήρυξης του σχήματος και το σύνολο του ψηφοδελτίου.

1 σχόλιο:

haridimos είπε...

Πάντως και στην Κρήτη χάθηκε το πρώτο τηλεοπτικό debate...
Απόψε στις 10 και 10 στις "Αντιθέσεις" της ΚΡΗΤΗ TV η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι υποψήφιων περιφερειαρχών της Κρήτης. Σταύρος Αρναουτάκης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Στέλιος Ορφανός, Γιώργος Σταθάκης, Δημήτρης Γιαννουλάκης και Αντώνης Ανυψητάκης διασταυρώνουν τα ......
........πολιτικά τους ξίφη και ανοίγουν τα χαρτιά τους για το πως σκέφτονται την πρώτη αιρετή Περιφέρεια στο νησί.


Από chania-fresh
Ενημερωτικά :
Αρναουτάκης (ΠΑΣΟΚ)
Πλακιωτάκης (ΝΔ)
Ορφανός (ΚΚΕ)
Σταθάκης (Συν/Συριζα)
Γιαννουλάκης (Ντόρα)
Ανυψητάκης (Δημ.Αριστερα)