Παρασκευή, Ιανουαρίου 21, 2011

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Το γραφείο τύπου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, εξέδωσε τα ακολουθα δελτία τύπου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/1/2010
                                      
                              ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ 
                            ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

           

          Ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος και αντιπροσωπεία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική παραβρέθηκαν την Πέμπτη 20-1 στην κινητοποίηση των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο για να εκφράσουν τη συμπαράσταση της περιφερειακής κίνησης στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες.
          Η μεγάλη συμμετοχή των συμβασιούχων, ωρομίσθιων, STAGE και εργαζόμενων με κάθε είδους ελαστικές εργασιακές σχέσεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ στη σημερινή κινητοποίηση, δείχνει την αγωνία των συμβασιούχων τους οποίους απειλεί, μετά από χρόνια ομηρείας, το φάσμα της οριστικής ανεργίας.
          Ο Άγγελος Χάγιος ανέφερε τα εξής:  «Ο αγώνας που δίνετε δεν είναι δικαστικός. Είναι πρωτίστως πολιτικός. Η τελική του έκβαση δεν εξαρτάται από τις όποιες αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά από την ίδια τη δυναμική του κινήματος των συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων. Μαζί με όλους τους μαχόμενους κλάδους εργαζομένων στις συγκοινωνίες, τις ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ, στον ιδιωτικό τομέα, να παλέψουμε ενάντια στο αντεργατικό πραξικόπημα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, στις πολιτικές των περικοπών και του Μνημονίου, ενάντια στις χιλιάδες απολύσεις από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, με ένα εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του Μνημονίου και της αντεργατικής πολιτικής, την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής".
                                                      
                                                                                           


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/1/2010
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ AUTECO. ΟΧΙ ΣΤΙΣ  ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Άγγελος Χάγιος συμμετείχε στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/1/2011, το σωματείο μισθωτών τεχνικών για την επαναπρόσληψη εργαζόμενου που απολύθηκε  από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ AUTECO (του ομίλου J&P), για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.
Ο εργαζόμενος απολύθηκε όταν προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, καθώς η εταιρεία απαιτούσε την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, για τη μετατροπή του πενθημέρου σε εξαήμερο. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η απόλυση αυτή έγινε για συνδικαλιστικούς, εκδικητικούς  λόγους. Είναι παράνομη και καταχρηστική και πρέπει να ανατραπεί.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι κρίση πριν από όλα σημαίνει επίθεση της εργοδοσίας στους εργαζόμενους, με την συνδρομή της κυβέρνησης και την τρομοκρατική συγχορδία της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι σφαγείς των εργασιακών δικαιωμάτων νομίζουν πως βρήκαν την ευκαιρία να ξεμπερδεύουν με τα εργατικά δικαιώματα, καθώς και με ό, τι κινείται και αντιστέκεται.
Καλούμε όλες τις δυνάμεις που δρουν στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, να δώσουν μαζική και αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία και την απαράδεκτη ενέργεια της συνδικαλιστικής απόλυσης του συνάδελφου. Να δώσουν τη μάχη από ταξικές θέσεις ενάντια στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και για την υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: