Τρίτη, Φεβρουαρίου 15, 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (17/2) - ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ



Την Πέμπτη 17/2/2011, ώρα 12.30 σας καλούμε σε συνέντευξη τύπου που οργανώνουμε στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου 1, 6Ος  όροφος.
Η συνέντευξη δίνεται με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά που συνέταξε η ΤΡΑΜ Α.Ε. εναντίον της καμπάνιας μας «ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ» , της κίνησης Μια Πόλη Ανάποδα–Αριστερή Παρέμβαση στους Δρόμους της Νέας Σμύρνης, της Συνέλευσης Λόφου Λαμπράκη και της συλλογικότητας Δεν Πληρώνω Νέας Σμύρνης, αλλά και την τροπολογία της κυβέρνησης για την ποινικοποίηση της μη ακύρωσης εισιτηρίου.
Η μηνυτήρια αναφορά ζητά άσκηση διώξεων γιατί «με σχετικές προσκλήσεις και ανακοινώσεις μέσω διαδικτύου ή με επικόλληση σχετικών εντύπων στις στάσεις των μέσων ή με ανάρτηση πανό γύρω από τις στάσεις προτρέπουμε τους επιβάτες να αντιδράσουν στις αυξήσεις των εισιτηρίων» και να μη δεχτούν αδιαμαρτύρητα να πληρώνουν για τις συγκοινωνίες που αποτελούν δημόσιο αγαθό.
Η μηνυτήρια αναφορά έχει ξεκάθαρο πολιτικό χαρακτήρα, αφού συνδυάζεται με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για ποινικοποίηση της μη καταβολής εισιτήριου και την προπαγάνδα της για να περάσει η πολιτική της με τα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων και αύξησης του κόστους ζωής.
            Θα παρουσιάσουμε τη μέχρι τώρα δράση μας, στοιχεία για το δίκαιο του στόχου μας για δημόσιες-δωρεάν- ποιοτικές συγκοινωνίες και τη συνέχεια των δράσεων μας.
Στη συνέντευξη τύπου, εκτός από τους δημοσιογράφους, έχουν καλεστεί να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν συνδικαλιστές από τα ΜΜΜ, άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες  που κινούνται στην κατεύθυνση της άρνησης πληρωμής των διοδίων και εισιτηρίων, οι συλλογικότητες που έχουν υποστεί διώξεις για το θέμα και νομικοί.  
            Σας περιμένουμε.

Στην καμπάνια μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι κινήσεις:
 Αγίας Βαρβάρας Αγωνιστική Κίνηση «Αντι-ΘΕΣΕΙΣ», Αμαρουσίου  Εκτός των Τειχών–Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση, Βύρωνα Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα,
Γλυφάδας Πρωτοβουλία Κατοίκων (ΠΡΩΚΑΤ), Δάφνης-Υμηττού Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α), Νέας Ιωνίας, Εκτός Σχεδίου – Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση  στη Νέα Ιωνία
Νέας Σμύρνης Μια Πόλη Ανάποδα – Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, Πειραιά, Ανταρσία στο Λιμάνι, Πεντέλης Ανεξάρτητη Κίνηση Αριστερών Πεντέλης,
Περιστερίου Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, Πετρούπολης Ανυπότακτη Πετρούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: