Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ / ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ κ.α.




Εξαιρετικά μαζικές ήταν και οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις τόσο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, όσο και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στο Μουσείο . Και φυσικά αποδείχθηκε για πολλοστή φορά, πως όσο πιο μαζική είναι η συμμετοχή του κόσμου, τόσο πιο μεγάλη είναι η ένταση με την οποία καταστέλλονται από τους ...λειτουργούς του υπουργείου προστασίας του πολίτη (αν μιλάμε για Οργουελικό newspeak μιλάμε για ορισμό..)

Αυτή τη φορά δεν κόπηκε η πορεία στην Πατησίων, όπως είχε γίνει πέρσι τέτοιο καιρό, παρά το γεγονος πως η Στουρνάρα (και τα Εξάρχεια γενικότερα) ήταν τιγκαρισμένη από ένστολους που φορούσαν την γνωστή πολιτική περιβολή, αλλά στην Πλατεία Συντάγματος.. (*1)

Οταν άρχισαν τα πρώτα μπλοκ να παίρνουν θέσεις καταλαμβάνοντας την πλατεία, δίνοντας το στίγμα για παραμονή στο χώρο και όχι την καθιερωμένη παρέλαση, και πέρασαν τα κομμάτια της ΓΣΕΕ που δεν είχαν προλάβει να μπουν εντελώς μπροστά στην πορεία με τις γνωστές κυκλωτικές κινήσεις από την Γ' Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η ...χημειοθεραπεία στην οποία υποβλήθηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών ...

Η πορεία ανασυντάχθηκε, επέστρεψαν πολλοί διαδηλωτές στο Σύνταγμα, υπήρχε η θέληση για παραμονή αλλά δεν ευοδώθηκε και λόγω της μικρής αναλογικά συμμετοχής (αφού οι περισσότεροι είχαν αποχωρήσει για πολλούς και ποικίλλους λόγους) και λόγω των δυνάμεων καταστολής που δεν ήταν διατεθειμένες να τους αφήσουν να παραμείνουν . (*2)

Διαβάστε και από τις αντιγειτονιές
ΑΘΗΝΑ 23-2 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


Ενα βίντεο από information libre

video από narnet

και από το μπλογκ του Γιώργου Σαρρή που έχει πλάνα και από το ΠΑΜΕ



Μερικές φωτό της πορείας που τράβηξα, σε slideshow


Φωτογραφίες από τον Μαύρο Κύκνο



Δείτε φωτογραφίες και στο flickr του ΝΑΡ
Διαβάστε και την ανακοίνωσή του ΝΑΡ
Απεργία 23/2: Οργή Λαού-ξεσηκωμός παντού


(*1) ίσως και λόγω καιρού... γιατί από τις 11 μέχρι τις 1-1:30 είχε χειμωνιάτικη λιακάδα και η αμφίεση με τα σκουφάκια δεν ήταν και ότι καλύτερο για να περνάς απαρατήρητος στις μάζες .. Όταν όμως άρχιζε να συννεφιάζει και να ψυχραίνει η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετικά..

(*2) Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό, πως στον δεδομένο χώρο, οι δυνάμεις καταστολής έχουν μετά από τόσα χρόνια σχεδιάσει μια πλειάδα εναλλακτικών σχεδίων δράσης τα οποία και υλοποιούν χρησιμοποιώντας όλο το διαθέσιμο δυναμικό, πεζό ή μηχανοκίνητο . Συνεπώς χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση ... Βέβαια όπως λένε και οι Άγγλοι, "you can't teach an old dog new tricks"

Δεν υπάρχουν σχόλια: