Τρίτη, Μαρτίου 08, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5/3/2011
ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Την Παρασκευή 4/3/11 έγινε σύσκεψη εργασίας του σχήματος. Έγινε ενημέρωση από τον περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Χάγιο για τις παρεμβάσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής το τελευταίο διάστημα: στην τελευταία συνεδρίαση του ΠΣ, στην ημερίδα της Περιφέρειας για τα απορρίμματα (Τετάρτη 2/3), στην ημερίδα της Λαυρεωτικής για το ίδιο θέμα (Kυριακή 27/2) κλπ. Οι τοποθετήσεις μας στις εκδηλώσεις αυτές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα αμέσως μόλις δοθούν τα πρακτικά τους.
Εκτός από τις τοποθετήσεις της ΑΑ για τα απορρίμματα και τον αγώνα της Κερατέας, έχουμε παρέμβει ενάντια στα μνημόνια πολλαπλών εκδόσεων και τις επιπτώσεις τους στα οικονομικά κοινωνικά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιφέρεια, καθώς και ενάντια στα προγράμματα για την ..."ανακύκλωση" των ανέργων όπως αυτή προδιαγράφεται από τη συνάντηση της υπουργού Κατσέλη με τους περιφερειάρχες. Έχουμε βάλει βέβαια επανειλημμένα θέμα να πάρει θέση επειγόντως η Περιφέρεια για τους μετανάστες απεργούς πείνας, να φτιάξει επιτροπή και ν' απευθυνθεί στην κυβέρνηση με αίτημα τη νομιμοποίησή τους αλλά δεν πέρασε.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τα καυτά θέματα που τρέχουν για την περιφέρεια: απορρίμματα- τρόφιμα - ανεργία και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες - συγκοινωνίες - συνενώσεις σχολείων - νοσοκομείων - ΙΚΑ - επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό - Ελληνικό.
Αποφασίστηκε να οργανώσουμε σαν ΑΑ σε συνεργασία με τις ταξικές συσπειρώσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και το σχήμα των μηχανικών μια εκδήλωση-συζήτηση για τα απορρίμματα που θα βάζει την άποψή μας (ανακύκλωση - διαλογή στην πηγή - περιορισμός του όγκου - όχι καύση - κομποστοποίηση - αξιοποίηση του υπάρχοντος δυναμικού των εργαζομένων - όχι απολύσεις - όχι ιδωτικοποίηση, να πληρώσουν το κόστος οι επιχειρήσεις και όχι δημότες- εργαζόμενοι άνεργοι κλπ). Στόχος της σύσκεψης είναι η πολιτική- κινηματική ενοποίηση όλων των αντικαπιταλιστικών και μαχόμενων δυνάμεων στους εργαζόμενους στα καυτά μέτωπα Κερατέα Δυτική Αττική και σε όλες τις γειτονιές για να παρέμβουμε ενιαία σε ένα πολιτικοποιημένο μαζικό μέτωπο πάλης όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων στην Αττική για την ανατροπή του κυβερνητικού σχεδιασμού. Μετά από ενδιαφέρουσα και διεξοδική συζήτηση, δημιουργήθηκε μια ομάδα σ/φων που θα προετοιμάσει τις εισηγήσεις. Η εκδήλωση σχεδιάζεται να γίνει σ’ ένα μήνα περίπου.
Συζητήσαμε επιπλέον για τις κινητοποιήσεις που ξεσπάνε σε μια σειρά γειτονιές ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων και για το πως μπορεί η ΑΑ να τις προβάλει και να τις στηρίξει, φέρνοντας το θέμα αυτό και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και προωθώντας τον συντονισμό και την κοινή δράση με τα τοπικά σωματεία των εκπαιδευτικών αλλά και ευρύτερα, τους συλλόγους γονέων, των μαθητών, των δημοτικών κινήσεων και των τοπικών σχημάτων και συλλόγων.
Σημαντικό θέμα είναι οι εξελίξεις στο Ελληνικό και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά. Έγινε ουσιαστική πολιτική ενημέρωση, θα κυκλοφορήσουν και διεξοδικότερα ενημερωτικά κείμενα. Επισημάνθηκε η μητροπολιτικής εμβέλειας σημασία του θέματος και θα γίνει προσπάθεια συνάντησης των κινήσεων πόλης και του σχήματος μηχανικών με πρωτοβουλία της ΑΑ για να συζητηθεί συλλογικά. Απόφαση για πολιτική τοποθέτηση της ΑΑ το συντομότερο δυνατό και ορισμός σύσκεψης με τις τοπικές μας δυνάμεις.
Κοινή τέλος ήταν η διαπίστωση της ανάγκης συντονισμού της δράσης της ΑΑ με τα τοπικά σχήματα και κινήσεις πόλης με διαδικασίες συνελευσιακού χαρακτήρα για συγκεκριμένα θέματα.
Για επικοινωνία με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή
όσων θέλουν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν:
για Αττική: τηλ. 6974073825, nikxiroudakis@gmail.com
για επαρχία: τηλ. 6973963753, kostopkost@gmail.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σχήμα στο χώρο των μηχανικών?

Πολύ Ενδιαφέρον.

Το σχήμα αυτό είναι και το σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μήπως?

Με αυτές τις αντιλήψεις για τα σχήματα των μαζικών χώρων θα πάμε πάρα πολύ μπροστά, σίγουρα

Ανώνυμος είπε...

Έχει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή σχήμα στο χώρο των μηχανικών?

Πολύ Ενδιαφέρον.

Το σχήμα αυτό είναι και το σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μήπως?

Με αυτές τις αντιλήψεις για τα σχήματα των μαζικών χώρων θα πάμε πάρα πολύ μπροστά, σίγουρα