Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ..

Μια που λόγω Πάσχα και δουλειάς βρέθηκα κάμποσες μέρες στην Κρήτη αυτές τις μέρες, είπα να κάνω ένα διαφορετικό χρονικό..

Τι είδα λοιπόν.. Είδα πως η επιτυχία των Χίσλοπ-Μέγκα με το 'Νησί' έχει αλλοιώσει το περιβάλλον της Πλάκας που θεωρητικά παραμένει "παραδοσιακός οικισμός".. (διαβάστε και το ποστ "ΝΗΣΙ"-ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ που είχα κάνει το φθινόπωρο πριν να αρχίσει η τηλεοπτική προβολή) .. Τα πάρκιγκ έχουν φάει όσα κομμάτια έχουν μείνει άχτιστα, οι πενταήμερες σκάνε με τα πούλμαν για να δουν το μέρος, η παραλία από το Τσιφλίκι μέχρι την Πλάκα απλά δεν είναι πλέον ορατή με το γυμνό ματι σε όποιον περιδιαβαίνει το δρόμο αφού έχουν σηκωθεί φράκτες (δείτε και το ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΕ ΕΛΟΥΝΤΑ-ΠΛΑΚΑ)  , η παραλία της Αγιά Μαρίνας είχε χάσει κάθε σχέση με το παρελθόν από το 2003-04 που έγινε το 'Blue Palace', ο οικοδομικός οργασμός είναι μεγάλος και στο υπόλοιπο κομμάτι παραλιακό ή μή και όσοι κάνανε ελεύθερο κάμπιγκ στο Αλμυρίκι πριν καμιά 20ετία αν έρθουν τώρα θα πάθουν πολιτισμικό σοκ.. Βλέπω το καλοκαίρι να βρίσκω ταμπέλες "εδώ ήπιε καφέ ο Μάϊνας", "εδώ έκανε τσιγάρο ο Χειλάκης", "εδώ άραζε το απόγευμα η Σκαφίδα και η Λέχου"...κατά τα "εδώ γυρίστηκε το who pays the ferryman" που έβλεπα πιτσιρικάς στην Ελούντα τη δεκαετία του '70..

Από εκεί και πέρα, η αγροτική παραγωγή δείχνει να στρέφεται σε ...νέες καλλιέργειες.. φωτοβολταϊκά παντού..

Στα του χώρου τώρα.. βγαίνοντας από το λιμάνι την Πέμπτη είδα όλες τις λεωφόρους γεμισμένες με τις αφίσες του 1ου φεστιβάλ της ΕΑΑΚ Ηρακλείου (αυτή της πάνω φωτό είναι κολλημένη πάνω από αυτή της συναυλίας Deep Purple - Βασίλη Παπακωνσταντίνου που έγινε την Παρασκευή 6/5).

 Επειδή προφανώς αυτή η αφισοκόλληση δε μπορούσε να περάσει έτσι, το κόμμα (ένα είναι) ή για να είμαι ακριβέστερος, η νεολαία (μια είναι επίσης) αποφάσισε την Παρασκευή (εγώ πάντως τότε τις είδα) να βγάλει αφίσες για εκδήλωση που διοργάνωνε χθες

την ώρα που ηταν προγραμματισμένες οι συζητήσεις στο φεστιβάλ της ΕΑΑΚ (για ευνόητους λόγους ).. Πέτυχα κάπου και την γνωστή αφίσα-εφημερίδα της ΟΑΚΚΕ αλλά ξέχασα να βγάλω φωτο..

Από εκεί και πέρα πέτυχα τα πανώ του ΚΚΕ (μ-λ) στις βασικές διασταυρώσεις.. όμως ρε σφοι, στα τρία που μπάνισα τα δυο ήταν ανορθόγραφα.. και δε μιλάω για το ιμπεριαλΗστών, αλλά για τη διευκόλυνση που τη σακατέψατε :-)

Α είχε και μια πορεία από Σύριους μετανάστες προχθές στο κέντρο του Ηρακλείου..


Δεν υπάρχουν σχόλια: