Τετάρτη, Μαΐου 25, 2011

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ


Καμιά συναίνεση με τους εκτελεστές των δικαιωμάτων μας



Tuesday, 24 May 2011 07:50
Η εκβιαστική απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του κεφαλαίου για «εθνική συναίνεση» στην πολιτική του παλιού και των επόμενων –ακόμα αγριότερων- μνημονίων, αποτελεί μια απροκάλυπτη αντιδημοκρατική επιβολή. Η τρόικα και η κυβέρνηση μαζί με την λεηλασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιδιώκουν και την υπονόμευση των δημοκρατικών ελευθεριών, θέλοντας να εντάξουν με το ζόρι όλο το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις στο «στρατόπεδο του Μνημονίου».  
Οι εργαζόμενοι φυσικά δεν θα βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους. Δεν θα συναινέσουν σε μια πολιτική που τους σπρώχνει στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εξαθλίωση, και τους μετατρέπει σε ισόβιους όμηρους των τοκογλύφων – τραπεζών. Εάν το κεφάλαιο επιδιώκει την εθνική συναίνεση στην καταστροφή, οι εργαζόμενοι θα διαμορφώσουν τη δική τους ενότητα, μέσα στο μαζικό λαϊκό κίνημα, για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επιδρομής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και της άθλιας κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, για την ήττα κάθε επίδοξου διαχειριστή της ίδιας πολιτικής. 
Για να αυξηθούν οι μισθοί, για δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια, για απαγόρευση των απολύσεων και αντιμετώπιση της ανεργίας απαιτείται η διαγραφή του δημόσιου χρέους, η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, η εθνικοποίηση των τραπεζών χωρίς αποζημίωση και υπό εργατικό έλεγχο, το πέρασμα στο δημόσιο όλων των υποδομών και των εταιρεία κοινής ωφέλειας (με κατηγορηματική άρνηση κάθε ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος).



Ώρα για πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας ενάντια στο νέο Μνημόνιο!


Tuesday, 24 May 2011 18:28
Η νέα επιδρομή της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε για να πειστούν οι δανειστές ότι η αποπληρωμή του χρέους θα προχωρήσει απρόσκοπτα, είναι η πιο ανοιχτή ομολογία χρεοκοπίας της κυβερνητικής προπαγάνδας και απάτης. Οι θυσίες του λαού όχι μόνο δεν έφεραν έξοδο της οικονομίας από τη κρίση αλλά άνοιξαν την όρεξη στις αχόρταγες αγορές δηλ. στους τραπεζίτες, τους κερδοσκόπους και την εργοδοσία να ζητούν περαιτέρω καταστροφή του κοινωνικού κράτους με τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα και το νερό, περισσότερη λιτότητα με κόψιμο μισθών και συντάξεων, με τίναγμα των τιμών των βασικών ειδών διατροφής στα ύψη.
Είναι μια συνταγή που τινάζει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση στα ύψη για χάρη μιας χούφτας καπιταλιστών.Το σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, το παλιό και το νέο ακόμα πιο άγριο Μνημόνιο, χρειάζεται να πάρουν αποφασιστική απάντηση με ένα Πανεργατικό ξεσηκωμό διαρκείας, που θα σαρώσει την αντεργατική επίθεση.Είναι ώρα να εμποδίσουμε στη πράξη με απεργίες και καταλήψεις τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και να επιβάλουμε ότι θα περάσουν 100% στο Δημόσιο ώστε να υπάρχει ρεύμα και νερό φτηνό για όλο το λαό.Άμεση εθνικοποίηση των Τραπεζών χωρίς αποζημίωση κάτω από εργατικό έλεγχο.Απαγόρευση των απολύσεων, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων.
Να δοθούν λεφτά τώρα για την παιδεία, την Υγεία και να σταματήσουν οι συγχωνεύεις-καταργήσεις νοσοκομείων και σχολείων.Είναι ώρα για ένα κίνημα με διάρκεια που θα οδηγήσει στην αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και της ίδιας της κυβέρνησης, στη ρήξη με την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ.Αν αυτοί μας εκβιάζουν με διακοπή των δανείων είναι ώρα να τους απαντήσουμε με παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
Εμείς έχουμε τη δύναμη των εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη, που από την Ισπανία μέχρι την Ελλάδα μπορεί να τους ανατρέψει! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: