Σάββατο, Ιουνίου 11, 2011

ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ..

Να ξεκινήσω με την καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ) για πέσιμο σε μέλη του στην Πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 7/6

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ

ενώ το ΕΕΚ πρέπει να ήταν το μόνο κόμμα που καταδίκασε την επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)

Καταγγελία8/6/2011
To ΕΕΚ καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) από “ομάδας περιφρούρησης” στην πλατεία Συντάγματος με το πρόσχημα ότι η αριστερά και τα κόμματα της δεν έχουν θέση σ' αυτό το χώρο

edit : έβγαλε ανακοίνωση και το Μ-Λ ΚΚΕ

Προς όλα τα Δημοκρατικά, Αριστερά, Κομμουνιστικά Κόμματα και Οργανώσεις

αλλά και η Κόκκινη Ορχήστρα


Επιτέλους, να τελειώνει η πλάκα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά

ενώ υπήρξε και ρεπορτάζ στον Ριζοσπάστη :
Απαράδεκτη επίθεση

καθώς και μια ακόμα τοποθέτηση του ΚΚΕ (μ-λ)

Μερικές σκέψεις με αφορμή τις ...πλατείες!

Αυτό που γίνεται στο Σύνταγμα αντανακλά τις διεργασίες που γίνονται στην ελληνική κοινωνία. Χιλιάδες λαού, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, μεσαία στρώματα (μέχρι πρότινος τουλάχιστον!) αποφάσισαν να αντιδράσουν στην εξαθλίωση που μας επιβάλουν. Το facebook και το αυθόρμητο έχουν ξεπεραστεί πια. Αυτό που κυριαρχεί είναι η αγανάκτηση από την απότομη προσγείωση που επέβαλε το σύστημα σε κόσμο που μέχρι πρόσφατα θεωρούσε ότι είχε εξασφαλίσει, μια άνετη ή σχετικά άνετη ζωή. συνέχεια

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο λαός παίρνει την υπόθεση στα χέρια του


Tuesday, 07 June 2011 06:41
Η συγκλονιστική κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Το πάνδημο πλέον αίτημα «Να φύγουν!» δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τον αγωνιζόμενο λαό, αγανακτισμένο και αποφασισμένο, που παίρνει την υπόθεση στα χέρια του.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και όλος ο λαός θα κλιμακώσει τον αγώνα διαρκείας, με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, για να μην περάσει το Μνημόνιο 2 (Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα) και το Σύμφωνο για το Ευρώ, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση Παπανδρέου και όλο το σάπιο πολιτικό σκηνικό, που εξυπηρετεί το κεφάλαιο.
Last Updated on Tuesday, 07 June 2011 06:43

Ανακοίνωση του ΝΑΡ


Απόφαση του Γραφείου του ΝΑΡ για τις πολιτικές εξελίξεις

10.06.11
simees_3.gif1. Οι πολιτικές εξελίξεις επιταχύνονται, με κύριο ζήτημα την τεράστια άνοδο της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα, των εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που διαδηλώνουν στις πλατείες και τους δρόμους, τις απεργίες και τις βαθιές πολιτικές και ιδεολογικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο της δουλειάς. Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας ριζικής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, μιας ιστορικής μετακίνησης στις συνειδήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, μιας νέας μεταπολίτευσης. Την ίδια ώρα βαθαίνει η κρίση νομιμοποίησης της κυβέρνησης Παπανδρέου, η δυσκολία να περάσει το άθλιο Μνημόνιο ΙΙ, αλλά και η κρίση συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος.
2. Το γενικό πρόσημο της κινητοποίησης στις «πλατείες», που ήρθε να ενισχύσει ποιοτικά τις απεργιακές και άλλες αντιδράσεις των εργαζομένων, είναι ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό, αντικυβερνητικό, ενάντια στην τρόικα. Συνθήματα, όπως «πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από δω», ή «ψωμί, παιδεία, ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το 73», η μαζική επίδραση της πρωτοβουλίας «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» είναι χαρακτηριστικά αυτού του προσανατολισμού. Η μαζική καταδίκη του πολιτικού κόσμου («κλέφτες») κυριαρχεί.
Φυσικά, παράλληλα με την ισχυρή επίδραση των ιδεών της Αριστεράς μέσα στο κίνημα υπάρχουν ισχυρές αντιπολιτικές, ή αταξικές, πατριωτικές ακόμα και ανοιχτά εθνικιστικές – αντιδραστικές τάσεις.
Τελευταία ανανέωση ( 10.06.11 )
Διαβάστε περισσότερα...


Ανακοινώσεις της ΟΚΔΕ-Σπάρτακος
Για τη συγκυρία
Απόφαση της Κ.Ε. της ΟΚΔΕ Σπάρτακος (5/6/2011)


ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ
Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ Σπάρτακος για το κίνημα των "αγανακτισμένων" και τη συγκυρία

και για να μην βλέπουμε μόνο μονόπλευρη θεώρηση, ας δούμε και την άποψη της ΟΑΚΚΕ


Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ»

Η τελευταία συγκέντρωση (5/6) των «αγανακτισμένων» όπως και οι προηγούμενες δεν ήταν μια συγκέντρωση του λαού. Ήταν μια συγκέντρωση που τη διοργάνωσε το πολιτικό καθεστώς, για την ακρίβεια το πιο ισχυρό κομμάτι του καθεστώτος, και στην οποία συμμετείχε ένα κομμάτι του λαού (αν και πολύ λιγότερο σημαντικό σε αριθμό από όσο ισχυρίζονται οι διοργανωτές της και τα ΜΜΕ). Αλλά το γεγονός ότι συμμετείχε σε αυτή τη συγκέντρωση λαός δεν σημαίνει ότι αυτή είναι υπέρ του λαού. Κάποτε πελώριες μάζες, ίσως ακόμα μεγαλύτερες, συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις που τις οργάνωναν κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και μετά η ΝΔ που όμως αποδείχτηκε αργότερα ότι ήταν εχθρικά στο λαό.
Να διδαχτούμε από την αρνητική πείρα των πολιτικών κινημάτων που εμφανίστηκαν σαν υπέρ του λαού
Δηλαδή έχουμε ξαναζήσει περιστάσεις όπου ένας λαός κατεβαίνει σε γιγαντιαίες συγκεντρώσεις εν είδη κινημάτων που νομίζει...

2 σχόλια:

imwrong είπε...

την ιστορία με το κκε μ-λ την καταδίκασε και το κκε: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6289485&publDate=8/6/2011

τι σου λέει εσένα αυτό βρε Χαρίδημε;

haridimos είπε...

Ναι ξέχασα να βάλω και την αναφορά στο Ριζοσπάστη ...

Δεν ξέρω η μη αναφορά στο θέμα από τους άλλους μου φαίνεται μάλλον περίεργη ..