Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΤ - ΠΕΜΠΤΗ 29/9


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ) ΣΤΙΣ 7.30 μμ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Είναι πλέον περιττό να απαριθμούμε τα πάσης φύσης «αναγκαία» μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση των ΝΔ και ΛΑΟΣ, μαζί με την τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ). Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις περίφημες «αγορές» δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο, οδηγούν την κοινωνική πλειοψηφία, όχι μόνο στην πτώχευση και στη χρεοκοπία, αλλά κυριολεκτικά σε φυσική εξόντωση.
Το ανατριχιαστικό όραμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο» (!) καθώς και οι δηλώσεις του Βενιζέλου εξαγγέλλοντας τα τελευταία μέτρα στη ΔΕΘ,  πως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι δυο κολασμένοι μήνες και πως «έχουμε πόλεμο», τα λένε όλα... Πράγματι, η πολιτική κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου περνά πάνω από τις ζωές μας.
Η δική μας έμπρακτη απάντηση πρέπει να είναι μόνο μία: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Η «έκτακτη εισφορά» που καλούνται να πληρώσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ξεχειλίζει το ποτήρι της οργής μας.
Ø    Έκτακτη εισφορά για όλους τους εργαζόμενους με εισόδημα από 12.000 ευρώ και άνω, από το 2010 και για κάθε χρόνο.
Ø    Τέλος επιτηδεύματος για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες. Για τους μισθωτούς που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ανεξαρτήτως εισοδήματος ακόμα και σε αυτούς με μηδενικό. Δηλαδή για όσους η κυβερνήσεις και η εργοδοσία έχουν βαφτίσει με το έτσι θέλω ως «εξωτερικούς συνεργάτες».
Ø    Έκτακτη εισφορά σε όλα τα ακίνητα, η οποία με ισοπεδωτικό τρόπο (μέσω ΔΕΗ) θα επιβαρύνει ακόμα παραπάνω τη λαϊκή κατοικία.
Είμαστε εργαζόμενοι και άνεργοι που έχουμε κάθε δικαίωμα να ορίζουμε τις ζωές μας. Θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, θέλουμε να έχουμε δωρεάν παιδεία, υγεία, συγκοινωνίες. Σ αυτούς που δεν τους νοιάζει αν θα έχουμε ρεύμα για να μπορούμε να ζήσουμε, αν θα υπάρχουν βιβλία στα σχολεία, αν θα υπάρχει γιατρός στα νοσοκομεία, να τους πούμε ότι δεν θα πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για να σώσουμε τις τράπεζες. Ούτε ένα ευρώ παραπάνω για το  χρέος. Όλοι μαζί οργανωμένα και με αλληλεγγύη να αντιταχθούμε έμπρακτα και δυναμικά. Μαζί με όλα τα  σωματεία και τις συλλογικότητες που θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, σε συντονισμό για τη συλλογική άρνηση πληρωμής.
 ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΕ -ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ –ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε,  δεν πληρώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: