Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2011

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ακούγοντας το βράδυ πως ο λαοφιλής ΓΑΠ#2 θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, με τα παπαγαλάκια ήδη να στήνουν το σκηνικό για να κάνουν οδηγήσουν τον κόσμο στο ναι, βάζοντας ερωτήματα του στυλ "θέλετε να είστε νέος, ωραίος, πλούσιος και υγιής ή γέρος, άσχημος, φτωχός και άρρωστος;" θυμάμαι τα διάφορα ερωτήματα που μας έχουν ταλανίσει τις τελευταίες δεκαετίες...

μεταλλάς η φλώρος ;
Βίσση ή Βανδή ;
κιθαρίστας ή drummer ;

καρεκλάς ή ροκάς ; (αν και αυτό το ερώτημα το απάντησε δυστυχώς η ατάλαντη λαίλαπα που ενέσκυψε, αφού και οι ροκάδες πλέον μιλάμε για την "παλιά καλή ντίσκο"...)

Συνεπώς στο οποιασδήποτε φύσης ερώτημα, η απάντηση είναι μια και απλή..
εκτός και αν μπει το εκβιαστικό δίλημμα, αν θα φύγουνε με ελικόπτερο super puma ή με apache ..

Άλλωστε ο λαός μπορεί να ξεκαθαρίζει τέτοια ζητήματα, όπως έκανε η Βιολέττα Σιγανοπουλου (Κάκια Αναλυτή) στον Χάρη Ζάβαλο (Λάμπρο Κωνσταντάρα) στη Βιλα των οργίων..

ΖΑΒΑΛΟΣ: Αυτό το καταραμένο καρνέ, είναι ατομική βόμβα. Μπορεί να γκρεμίσει τα στηρίγματα της κοινωνίας.
ΒΙΟΛΕΤΑ (ΑΝΑΛΥΤΗ): Εσένα δηλαδή.
ΖΑΒΑΛΟΣ: Εμένα κι άλλα εκατό στηρίγματα. Έχεις ιστορικές ευθύνες. Λίγο να φερθείς επιπόλαια, θα γίνεις αιτία παγκοσμίου καταστροφής. Άμα πέσουμε εμείς, γκρεμίζεται η κοινωνία. Όποτε θα βουλιάξουνε μαζί και τα Βαλκάνια. Κι άμα βουλιάξουν τα Βαλκάνια... πάει κι η Ευρώπη... πάει η Ασία, πάει κι η Αμερική.
ΒΙΟΛΕΤΑ: Τότε παντρέψου με, να σώσεις την υδρόγειο!

υ.γ. θα πρέπει να καταγγελθεί επίσης το γεγονός πως ο ΓΑΠ αποφάσισε σήμερα για δημοψήφισμα, που το απερχόμενο συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει παραδώσει ενώ το φρεσκοεκλεγμένο δεν έχει αναλάβει ακόμα αφού μετράνε ακόμα φωτοτυπίες οι δυστυχείς σφοι της εφορευτικής μας :-)


υ.γ. (2) ΠΟΣΟ ΤΥΧΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΕΣΚΑΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ HALLOWEEN ?

υ.γ. (3) να θυμήσω και πως είχε δει ο τεράστιος Θανάσης Βέγγος το προτελευταίο δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα, στην ταινία 'Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας'

Δεν υπάρχουν σχόλια: