Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

ΕΛΗΞΕ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η 2μερη κατάληψη του δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής αποτέλεσε μια δυναμική κίνηση άμεσης απάντησης στην ψήφιση των νέων αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλονται από ντόπια, ευρωπαικά και διεθνή καπιταλιστικά συμφέροντα. Η  επίθεση αυτή με κύριους εκφραστές τη συγκυβέρνηση, την τρόικα, τις τράπεζες και τις κρατικές δυνάμεις καταστολής που τις υπερασπίζονται, εκβιάζει επίμονα την συναίνεση της κοινωνίας στην φτώχεια και τη νέα εξαθλίωσή της.


Η Κυριακή 12/2 ως ημέρα κορύφωσης των κινητοποιήσεων αντίστασης στη νέα ψήφιση απέδειξε πως η σιωπή, ο φόβος, η μιζέρια και η κρατική τρομοκρατία, δεν μπορούν να κρατήσουν την κοινωνική οργή στα όρια της κανονικότητας. Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσε το κέντρο της Αθήνας επί ώρες προσπαθούσε να παραμείνει μπροστά απ’τη Βουλή και να ακυρώσει τα σχέδια υποδούλωσής του, παρά τα δολοφονικά χημικά, το ξύλο και τις συλλήψεις από τα ΜΑΤ .


Η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων αποφάσισε πως το κλίμα αμφισβήτησης και αντίστασης μπορούσε να διαχυθεί στις γειτονιές όλης της χώρας μέσω δυναμικών κινήσεων και καταλήψεων δημοσίων κτιρίων. Επίσης θέλησε να δημιουργήσει ένα πεδίο αγώνα και πίεσης για την απαλλαγή των κατηφοριών και την αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της διαδήλωσης της Κυριακής 12/02, μεταξύ των οποίων είναι και ο συναγωνιστής μας Παναγιώτης Κ.  Σε αυτήν την κατεύθυνση προχωρήσαμε στην κατάληψη του δημαρχείου της Αγίας Παρασκευής . 


Θεωρούμε ότι οι στόχοι μας επιτεύχτηκαν στο μέτρο του δυνατού. Η αποψινή συνέλευση κατάληψης έκρινε ότι, δεδομένου της δυναμικότητας μας ,δεν ωφελεί η περαιτέρω παραμονή μας στο κτίριο και αποφάσισε την συνέχιση του αγώνα ρίχνοντας τις δυνάμεις της σε  επείγουσες δράσεις που απαιτούν μαζική συμμετοχή. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε :


1)Λήξη της κατάληψης του Δημαρχείου


2)Μαζική παράσταση αλληλεγγύης στην Ευελπίδων αύριο Πέμπτη 16/02,  ώρα 11.00, στο κτίριο 9. 
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του συλληφθέντα φίλου, γείτονα και συναγωνιστή μας  Παναγιώτη Κ., που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, επειδή διαδήλωνε συλλογικά μαζί μας  στη μαζικότερη συγκέντρωση των τελευταίων δεκαετιών.
Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης για κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο που συνελήφθη στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στο διάστημα 10-12 Φλεβάρη 2012.


3)Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, αύριο Πέμπτη 16/02 στις 19.00 με προσυγκέντρωση την πλατεία Αγ.Ιωάννου(πάνω πλατεία) και προορισμό το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.


Καλούμε τους κατοίκους και εργαζόμενους της Αγ.Παρασκευής να συναντηθούν στις συνελεύσεις μας και να αντισταθούν στη μιζέρια και στην εξαθλίωση που μας οδηγούν. Ανοιχτές συνελεύσεις κάθε Δευτέρα , ώρα 18.00 στο πέτρινο κτίριο του πνευματικού κέντρου του δήμου Αγ. Παρασκευής(πρώην στρατόπεδο Σπυρούδη).


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ- ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!


 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
υ.γ. Ιδίαιτερο χρώμα σήμερα το μεσημέρι όταν υπό βροχόπτωση (ή καλύτερα χαλαζόπτωση) πέρασε μπροστά από το κατειλημμένο ακόμα δημαρχείο πορεία Κούρδων, με την μικροφωνική από το δημαρχείο να τους δίνει δύναμη ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: