Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΜΤ


Πορεία ενάντια στην ανεργία στο Υπουργείο Εργασίας τηνΠέμπτη 15 Μαρτίου, Ομόνοια στις 11 π.μ.
Το Σάββατο 17 Μαρτίου στο Στέκι Μεταναστών (Τσαμαδού 15, Εξάρχεια), θαπραγματοποιηθεί για πάρτι για την οικονομική ενίσχυση της συνέλευσης ανέργωντου σωματείου μισθωτών τεχνικών.
Πριν από το πάρτι (στις 7:30) στον ίδιο χώροκαλούμε σε Συνέλευση Ανέργων του σωματείου.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
Πορεία στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 15 Μαρτίου,Ομόνοια στις 11 π.μ.

O μεσαίωναςστη ζωή και στα δικαιώματα μας είναι πια εδώ. Με ομοβροντία μέτρων απίστευτηςβαρβαρότητας συγκυβέρνηση, εθνικοί και υπερεθνικοί συνεργάτες της και εργοδοσίαοδηγούν τους εργαζομένους, τους νέους, τους ανέργους στην εξαθλίωση και στηνεξόντωση. Αφού για δεκαετίες οι εργοδότες πλούτισαν και θησαύρισαν από τηνυπερεκμετάλλευση όλων των εργαζομένων μας ζητάνε να ξαναπληρώσουμε το μεγάλοτους φαγοπότι επικαλούμενοι την κρίση που αυτοί δημιούργησαν χωρίς όμως να τηννιώσουν ποτέ.
Εφιάλτης είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν και ηανεργία είναι το βασικότερο συστατικό της συνταγής τους…
Ήδη η ανεργίαέχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012, ποσοστό που μεταφράζεται σεπερισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι πουαναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μισοάνεργοι -μισοεργαζόμενοι που δουλεύουν με το κομμάτι
Να ποιοι θέλουν πραγματικά να μας γυρίσουνδεκαετίες πίσω…
Η ανεργία καιη αθέατη όψη της (ελαστική εργασία, υποαπασχόληση) είναι αποτέλεσμα των μαζικώναπολύσεων, της μη ανανέωσης συμβάσεων στο όνομα της κρίσης, των χιλιάδωνλουκέτων. Κυρίως, όμως, είναι αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίουόπως εκφράστηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και την εργοδοσία που επεκτάθηκανμε τον παροξυσμό της κρίσης και των Μνημονίων. Είναι σαφές πως Συγκυβέρνηση-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Κεφάλαιο επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε έννοιααξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών, αξιοποιώντας την στρατιά απελπισίας που αυτοίδημιούργησαν. Έτσι, λοιπόν, χρησιμοποιούν την ανεργία ως μοχλό πίεσης καιτρομοκράτησης των εργαζόμενων, ως μοχλό πίεσης για τον αφανισμό των συλλογικώνμας δικαιωμάτων.
Απέναντι στον εκβιασμό της πείνας και της εξαθλίωσης,της ηττοπάθειας, της ατομικής ευθύνης και ενοχής οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, Έλληνες και μετανάστες, είναιεπιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε φωνή, νασπάσουμε την απομόνωση, να σταθούμε αλληλέγγυοι και να ζητήσουμε την αλληλεγγύηαπό όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τις λαϊκέςσυνελεύσεις γειτονιάς, τα κινήματα «δεν πληρώνω». Μαπάνω από όλα να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, να βγάλουμε εμείς τους από πάνω, μια γιαπάντα στην ανεργία. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ:
· Να συγκροτήσουμε συνελεύσεις καιπρωτοβουλίες ανέργων σε κάθε κλάδο και σε κάθε γειτονιά.
· Να απαιτήσουμε την εγγραφή στασυνδικάτα όλων των ανέργων, τωνσυμβασιούχων και των απασχολούμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με ίδια δικαιώματα με τα άλλα μέλη.
· Να έρθουμε σεεπαφή και να συντονίσουμε τη δράση μας.
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ:
· Δουλειά για όλους. Με ανθρώπινες συνθήκες και μισθούς που να καλύπτουντις ανάγκες μας.
· Επίδομα ανεργίας, για όλο το διάστημα της ανεργίας, στους άνεργους καιυποαπασχολούμενους, που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, χωρίς όρους καιπροϋποθέσεις. Προσμέτρηση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα χρόνια.
· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των ανέργων, κατάργηση τουορίου των ενσήμων για την σφράγιση των βιβλιαρίων
· Ελεύθερη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, ελεύθερη πρόσβαση σεκοινωνικά αγαθά γνώσης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
· Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιουν τις εργασιακέςσχέσεις, απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις καιτο βασικό μισθό.
· Διασφάλιση τωναμοιβών και των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους που παραμένουναπλήρωτοι, σε επίσχεση εργασίας κλπ.
· Να μην περάσουν οι εκβιασμοί των απολύσεων του κράτους και τωνεργοδοτών.
ΚΑΛΟΥΜΕ άνεργους,εργαζόμενους, σωματεία, επιτροπές από εργατικούς χώρους, φοιτητές και μαθητές,λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς για ναδράσουμε ενωμένα, να αντισταθούμε και να παλέψουμε αποφασισμένα, να ετοιμάσουμεκαι να οργανώσουμε τους χώρους συνεύρεσης και αλληλεγγύης, να πάρουμε πίσω τηνχαμένη μας ζωή, τα αγαθά που εμείς παράγουμε, μας ανήκουν και μας τα στερούν.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε.και Δ.Ν.Τ.
Πρωτοβουλία ΑνέργωνΠεριστερίου
Ανοιχτή ΠρωτοβουλίαΑνέργων (ΣΩ .Β.Α.)
Συνέλευση ΑνέργωνΣωματείου Μισθωτών Τεχνικών
Εργατική Λέσχη ΝέαςΣμύρνης
Ομάδα ανέργων-επισφαλώςεργαζομένων του κοινωνικού κέντρου Βύρωνα
Δίκτυο ΕπισφαλώςΕργαζομένων―Ανέργων
Πανελλήνια Ένωση ΑδιόριστωνΕκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ)
Εργατική ΕνότηταΝαυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: