Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Η ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2012

Λόγω της εκτενούς ενασχόλησης μου με το ανταρτοsite δεν μπόρεσα να κάνω νωρίτερα μια παρουσίαση για το τι θα πράξει η άλλη αριστερά στις αυριανές εκλογές . Έστω κι έτσι, κάλλιο αργά παρά ποτέ ..


H ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.), συμμετέχει φυσικά στις εκλογές και ίσως να είναι το πρώτο μόρφωμα του χώρου που θα καταφέρει να ξεπεράσει όχι μόνο τα ψυχολογικά όρια των 30 ή των 50 χιλιάδων ψήφων αλλά ακόμα και να φτάσει και σε τριψήφιες χιλιάδες . Υπάρχουν και αναφορές για κρυφές δημοσκοπήσεις στα 2,κάτι  αλλά από τη στιγμή που στα στοιχηματζήδικα sites δε βλέπω κάτι, δεν πολυψήνομαι για την εγκυρότητά τους. Άλλωστε για μένα οτιδήποτε πάνω από το προηγούμενο αποτέλεσμα σε ψήφους & ποσοστό είναι κέρδος . Χαμηλά η μπάλα πάντοτε ...
 Μια από τις αφίσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (μπορείτε να βρείτε περισσότερα υλικά στο νέο site της, το antarsya.gr). Ενδεικτικά βάζω links για την διακήρυξη :
Εκλογική Διακήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως καλύφθηκε από την ΕΡΤ

Η συνέντευξη εκπροσώπων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΝΕΤ .


Για πρώτη φορά μετά το 1985 που είχαν συμπράξει στην Κομμουνιστική Αριστερά και την διάσπαση του 1976, ο μ-λ χώρος (πλην ΚΟΕ που παραμένει στον Συριζα) κατέρχεται ενωμένος στην 'Εκλογική Συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ'. Υπάρχει το 'εκλογικό' μπλογκ http://mlekloges2012.blogspot.com/
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

η συνέντευξη στο κρατικό κανάλι

η κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην Αθήνα


Αυτόνομα κατεβαίνει όπως και το 2009, το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (Ε.Ε.Κ.) (Περισσότερο υλικό στο http://www.eek.gr/)
 
- Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΕΕΚ για τις εκλογες

H συνέντευξη του ΕΕΚ στην ΕΡΤ

η συγκέντρωση του ΕΕΚ στην Αθήνα
Για άλλη μια φορά η Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (ΟΑΚΚΕ) κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογες .(Περισσότερα στο http://www.oakke.gr/)
Η συνέντευξη στην ΕΡΤ

Η κεντρική συγκέντρωση της ΟΑΚΚΕ
Αυτόνομα κατεβαίνει φέτος (για πρώτη φορά) και η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ ή ΟΚΔΕ Εργατική Πάλη / ΟΚΔΕ σκέτο σε αντιδιαστολή με την ΟΚΔΕ Σπάρτακος που μετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Επειδή κατεβαίνει μόνο σε 26 περιφέρειες και όχι με πλήρη ψηφοδέλτια, δεν είχε συνεντεύξεις/συγκεντρώσεις στα κρατικά κανάλια . Παραθέτω ένα σποτάκι






Από εκεί και πέρα τώρα..


Η  Εκλογική διακήρυξη της κ.ο. ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ αναφέρει μεταξύ άλλων
Ως κ.ο ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ παρά τις ενστάσεις και τις κριτικές που ήδη διατυπώσαμε, θεωρούμε πως η ψήφος στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον βαθμό που προωθούν ένα τέτοιο μεταβατικό πρόγραμμα, το αναδεικνύουν και το παλεύουν αταλάντευτα στην πράξη, θα βοηθήσει αποφασιστικά στην προώθηση ενός τέτοιου μετώπου, ανεξάρτητα από τις θελήσεις των ηγεσιών τους, γιατί αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για την εργατική τάξη και το λαό μας σήμερα. 



Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πήρε την ακόλουθη θέση :
H θέση του ΜΑΑ για τις εκλογές της 6ης Μαίου 2012
όπου μεταξύ άλλων καλεί τα μέλη-φίλους του
Να ενισχύσουν με πάθος εκλογικά τις δυνάμεις της αριστεράς - και δεν συμπεριλαμβάνονται εδώ- ούτε όσοι προσβλέπουν σε μια συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ούτε όσοι συμμάχησαν με οπισθοδρομικές παραθρησκευτικές δυνάμεις. Να στηρίξουν υποψήφιες και υποψηφίους που συμμερίζονται τις πολιτικές αντιλήψεις του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής,   που θα επιβάλουν στο χώρο της αριστεράς την ανάγκη της μετωπικής συμπαράταξης, που δε θα διστάσουν  αύριο να εγκαταλείψουν τα κοινοβουλευτικά έδρανα και να σταθούν μπροστά στα δακρυγόνα μαζί με το λαό, που θα συγκρουσθούν  με την κυρίαρχη πολιτική που οδήγησε το λαό στην εξαθλίωση

 

Το Ξεκίνημα, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις περιφερειακές εκλογές, καλεί στην υπερψήφιση συνδυασμών της Αριστεράς .Εκλογές 2012: Καταψηφίστε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιά!      Ψηφίζουμε συνδυασμούς της Αριστεράς!


Η εφημερίδα Ανασύνταξη καλεί (ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
σε άκυρο-αποχή αναφέροντας μεταξύ άλλων
«ΜΑΥΡΙΣΤΕ»-καταβαραθρώστε ΟΛΑ τα ΑΣΤΙΚΑ κόμματα: μεγαλοαστικά (μοναρχοφασιστική ΝΔ, μεγαλοαστικό ΠΑΣΟΚ, μοναρχο-φασίστες έξαλλου εθνικιστή Καμμένου, μεγαλοαστικό Ντόρας, χιτλερικά αποβράσματα ναζι-φασίστες ΛΑΟΣ-«Χρυσής Αυγής» κλπ.) και σοσιαλδημο-κρατικά («Κ»ΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, κλπ.)αλλά και τους υπόλοιπους «ετερόκλητους» εκλογικούς Συνδυασμούς: οικολόγων, χρουστσο-τροτσκιστών ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, εθνικιστών Παπαθεμελή-Καζάκη, δεξιών οπορτουνιστών μαοϊκών Μ-Λ ΚΚΕ–ΚΚΕμ-λ, κλπ., που ΟΛΟΙ τους έχουν μια ΚΟΙΝΗ φιλο-ιμπεριαλιστική – φιλο-ΕΕ ΘΕΣΗ: δηλ. στηρίζουν-υπερασπίζουν την ΤΩΡΙΝΗ στρατηγική ΕΠΙΛΟΓΗ του μεγάλου Κεφαλαίου: ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ της χώρας σε ΕΥΡΩ-ΟΝΕ-ΕΕ που εκφράστηκε και στο πρόσφατο σύνθημα του προέδρου του ΣΕΒ: «Ευρώπη ή χάος» ή αλλιώς διατυπωμένο απ’ το «Κ»ΚΕ: «λύση έξω από το Ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφή» («Ρ» 31/5/2011,σελ.6).  

Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών καλεί σε ψήφιση του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για τις εκλογές

Γιατί και πάλι ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.; Το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Ε.Κ.Κ.) που ιδρύθηκε μέσα στις φλόγες του Δεκέμβρη του 2008, από ανένταχτους αριστερούς, κομμουνιστές, πρώην μέλη του “Κομμουνιστικού Συνδέσμου – Εργατική Εξουσία”, του “Ξεκινήματος” και του “Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος”, καλεί τους συντρόφους του για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση, σε υπερψήφιση του μετωπικού σχήματος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς “Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.” ως μια ελάχιστη βοήθεια ενός ελπιδοφόρου εγχερήματος στο χώρο της ελληνικής εκτός των τειχών Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: