Τετάρτη, Μαΐου 23, 2012

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Με τη Βουλή να διαλύεται πριν τρεις μέρες και να προκηρύσσονται νέες εκλογές για την 17η Ιουνίου, έντονη είναι η κινητικότητα στην άλλη αριστερά .

Συνεδρίασε χθες το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αποφάσισε την αυτοτελή εκλογική παρέμβαση της 

Αυτοτελής εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Με θέμα την οργάνωση της αυτοτελούς εκλογικής παρέμβασης συνεδρίασε την Κυριακή 20 Μάη στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συντονιστικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η συζήτηση στηρίχτηκε στην επεξεργασία της προηγούμενης απόφασης του ΠΣ στις 13 Μάη, στις αποφάσεις των Τοπικών και Κλαδικών Επιτροπών, στις απόψεις και τη συμβολή των μελών και των φίλων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και στα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας επαφών με άλλες δυνάμεις στο πλαίσιο του καλεσματος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη διαμόρφωση μιας πλατιάς εκλογικής συμπόρευσης των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιΕΕ και αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς.
Η ΠΣΕ συζήτησε σε βάθος το πλαίσιο της εκλογικής παρέμβασης και των συμμαχιών εξουσιοδώντας την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή για τη διαμόρφωση της εκλογικής διακήρυξης, των συνθημάτων και των άμεσων πρωτοβουλιών.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τα μέλη, τους συναγωνιστές και φίλους της, τους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του μαζικού κινήματος να δώσουν την εκλογική μάχη από την σκοπιά του δρόμου που έχει ανάγκη η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία για άμεση ακύρωση του Μνημονίου και των δανειακών σύμβασεων με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, καθώς και όλων των σχετικών αντιλαϊκών μέτρων,  παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους,  πέρασμα των τραπεζών στο δημόσιο με εργατικό-κοινωνικό έλεγχο, άμεση πολιτική αναδιανομής του πλούτου, έξοδο από την ευρώ και την ΕΕ. Προϋπόθεση, αλλά και συνέπεια αυτού του δρόμου είναι η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και η δημοκρατία από το λαό για το λαό, η κατάργηση των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, η απεμπλοκή από το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ.
Ο αγώνας θα είναι σκληρός, η νίκη θα είναι του λαού, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνεχίζεται
για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία.



 H ΚΟ Ανασύνταξη καλεί σε εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα "Τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαη, η προοπτική μιας εργατικής κυβέρνησης και η πολιτική πρόταση της ΚΟΑ", την Τετάρτη 23/5 στις 19:30 στο Πολυτεχνείο (αίθουσα Γκίνη)

edit : Αυτόνομα κατεβαίνει και τον Ιούνιο, η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ .



ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΗ
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ!

Η μαζική ψήφος καταδίκης της βάρβαρης πολιτικής των κομμάτων του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές της 6ης Μάη, μεγάλωσε τα πολιτικά αδιέξοδα του συστήματος. Ενίσχυσε την αστάθεια των κυρίαρχων πολιτικών σχηματισμών που, για λογαριασμό των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου, θα αναλάβουν την προώθηση της αντιλαϊκής επίθεσης και τη σταθεροποίηση του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος. Οι επικείμενες εκλογές της 17ης Ιούνη αποτελούν την επόμενη προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού και ήδη οι λαϊκές μάζες αντιμετωπίζουν έναν καταιγισμό εκβιασμών από τους ιμπεριαλιστές και τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Ελάχιστος στόχος τους είναι να φθαρεί, να υπονομευτεί, να ακυρωθεί η μαζική λαϊκή άρνηση στην υποταγή που απαιτεί το σύστημα της εξάρτησης και της υποτέλειας και, σε αυτή τη βάση, να επιταχυνθεί η διαμόρφωση πολιτικών λύσεων για την κλιμάκωση της επίθεσης.


Προς την 17η Ιουνίου

Με αυτό το πνεύμα και πρόγραμμα απευθύναμε κάλεσμα εκλογικής συνεργασίας- όχι συγχώνευσης- στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στις αριστερές δυνάμεις που αρνούνται να γίνουν δορυφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, με την πλήρη κατοχύρωση της ανεξαρτησίας και φυσιογνωμίας τής καθεμιάς οργάνωσης. Για να υπερασπιστούμε την πολιτική ανεξαρτησία της εργατικής τάξης από τα μέτωπα και τις κυβερνήσεις ταξικής συνεργασίας, για να ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα των επαναστατικών κοινωνικών αγώνων.
Μέχρι αυτή την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ακόμα τελική απάντηση στις προτάσεις του ΕΕΚ. Σε κάθε περίπτωση θα παλέψουμε, με κάθε μέσο, για να προβάλλουμε την επαναστατική μας προοπτική και πολιτική.
Σάββας Μιχαήλ
23 Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: