Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

ΕΚΚ : ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Να διευρύνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μέτωπό της σε δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ολοι μας παρακολουθήσαμε τόσο κατά το 10ήμερο "των εκπτώσεων" των διερευνητικών εντολών και των συσκέψεων στο προεδρικό μέγαρο, όσο τις δημόσιες τοποθετήσεις των ηγετικών στελεχών του Συ.Ριζ.Α. την αισχρή ψηφοθηρία αλλά και τη λείανση των θέσεων και των κομματικών γραμμών κάποιων συνιστωσών (πχ. ΚΟΕ για το ζήτημα της ΕΕ).
Η ραγδαία διολίσθηση του Συ.Ριζ.Α.προς την «επανεξέταση της στρατηγικής του Μνημόνιου», μέσα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και «χωρίς μονομερείς ενέργειες», έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυρίαρχη και απόλυτα φιλοευρωπαϊκή συνιστώσα του Συ.Ριζ.Α., ο ΣΥΝ και μάλιστα οι δεξιές του τάσεις ("Αριστερή Ενότητα" και "Πλατφόρμα 2010") καλλιεργούν κοινοβουλευτικές αυταπάτες και φρούδες ελπίδες ότι μια "αριστερή κυβέρνηση" εντός του ευρώ και της ευρωζώνης μπορεί να αλλάξει κάτι μετά τις εκλογές

Οι υπαναχωρήσεις για το Μνημόνιο. Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Τη φορολόγηση των πλουσίων και των επικερδέστερων επιχειρίσεων. Οι προτάσεις για "οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού" (ουσιαστικά κυβέρνηση ταξικής συνεργασίας). Οι προτάσεις για πρωθυπουργούς Αρσένη και Παπαδήμο. Η αποδοχή του Πικραμμένου ως υπηρεσιακού -έστω- πρωθυπουργού (που ως δικαστικός του ΣτΕ έβγαλε συνταγματικό το Μνημόνιο) και του ακροδεξιού Φραγκούλη στο Υπουργείο Αμύνης.Όλα αυτά έχουν οδηγήσει σε απογοήτευση ακόμα και τους πιο συνειδητοποιημένους κα πορωμένους ψηφοφόρους του Συ.Ριζ.Α.

Η μετάλλαξη εν μια νυκτί του συνασπισμού υποτίθεται "ισότιμων οργανώσεων και κομμάτων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς" σε ένα και μοναδικό απόλυτα και καθαρά εκλογικό μηχανισμό με σκοπό την υφαρπαγή των 50 εδρών-μπόνους που δίνονται στο πρώτο κόμμα μετά την εκλογική μάχη, δείχνει ότι δεν έχει απομείνει ίχνος αριστεροσύνης στο ηγετικό κλιμάκιο του ΣΥΝ, Ο κυβερνητισμός και ο αγώνας του να ανέλθει -επιτέλους!- στο άρμα εξουσίας, τον κάνουν και απεμπολεί το πάγιο αίτημα της -κοινοβουλευτικής- Αριστεράς για απλή αναλογική και δικαιότερο εκλογικό σύστημα. Απλή αναλογική που μέχρι και οι Οικολόγοι-Πράσινοι σε συμφωνία με την Δημοκρατική "Αριστερά" του Φώτη Κουβέλη έχουν αποφασίσει κοινές δραστηριότητες  μετεκλογικά για την διεκδίκησή της σε διαφορετικό εκλογικό νόμο. Χάνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε ευκαιρία συνεννόησης και κλείνει οποιαδήποτε χαραμάδα επικοινωνίας με το υπόλοιπο φάσμα της Αριστεράς για "αριστερή κυβέρνηση" συνεργασίας, είτε εννοούσε το ΚΚΕ, τη Δημ.Αρ. και τους Οικολόγους Πράσινους όπως αναφέρουν οι δεξιοί του ΣΥΝ, είτε εννοούσε ΚΚΕ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, όπως ανέφερε το "Αριστερό Ρεύμα" του ΣΥΝ και λοιπές συνιστώσες κυρίως του τροτσκιστικού- ή τροτσκίζοντα χώρου (Μαρξιστική Τάση, ΔΕΑ, Κόκκινη Ορχήστρα κλπ)

Η μετάλλαξη του Συ.Ριζ.Α. σε κόμμα με τον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, τον σπρώχνει ακόμα δεξιότερα στο πολιτικό σκηνικό. Καταλαμβάνει επάξια το χώρο που μέχρι σήμερα κατείχε το ΠΑΣΟΚ, αυτό δηλαδή του σοσαιλδημοκράτη εταίρου διαχείρισης του αστικού πολιτικού συστήματος. ¨Ενας νέος δικομματισμός έχει γεννηθεί. Αυτό σημαίνει και την πλήρη αποπομπή των συνιστωσών από τα προεκλογικά πάνελς, τις προεκλογικές συναντήσεις και συζητήσεςις ώστε να μην διαταραχθεί η μία και ενιαία έκφραση προς τα έξω, αυτή της επίσημης γραμμής που θέλει να ακολουθήσει ο ΣΥΝ. Κάτι που ουσιαστικά πάντα ίσχυει στο εγχείρημα του Συ.Ριζ.Α. από την αρχή της συγκρότησής του. Ουσιαστικά δεν αποτελεί παρά το μηχανιισμό στηριξης, ανέλιξης και ανάδειξης των παραγοντίσκων και των επαγγελματιών τηλεπερσόνων του ΣΥΝασπισμού, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για να διασωθούν εκλογικά και τον πετούσαν σαν στυμμένη λεμονόκουπα μετεκλογικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ποτέ ο Συ.Ριζ.Α. δεν κεφράστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε καν τα ανώτερα τα συλλογικά του όργανα λειτούργησαν ποτέ. Αυτό που πάντα ακουγόταν ήταν μονότονα οι θέσεις και οι απόψεις κοινωνικής δημαγωγίας του ΣΥΝασπισμού. Ποτέ συλλογικά του ΣυΡιζ.Α.

Γι’ αυτό, δίνεται ευκαιρία στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. να ξεσκεπάσει το ρόλο του ΣΥΝ και των ενδεχομένως άλλων συνιστωσών φιλικά προσκείμενων ή που έχουν κάνει τούμπα τις πάγιες -ουσιαστικά- θέσεις που είχαν ως σήμερα (ΑΚΟΑ- Ενεργοί Πολίτες, ΚΟΕ) και να κάνει επίθεση φιλίας και συνεργασίας τόσο στο Μέτωπο Α-Α και τις άλλες εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις τις Αριστεράς (κο Ανασύνταξη, Ξεκίνημα, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ, ΜΛ χώρος κλπ) όσο και σε δυνάμεις που μέχρι σήμερα στήριζαν και στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με σκοπό την κοινή εκλογική κάθοδο κάτω απο τις γνωστές θέσεις του μεταβατικού προγράμματος της, που είναι ουσιαστικά κοινές τουλάχιστον οι περισσότερες. Τώρα είναι η ώρα για το μεγάλο βήμα της συσπείρωσης του συνόλου της εκτός των τειχών Αριστεράς χωρίς εκλογικές κοινοβουλευτικές αυταπάτες. Για την ισχυροποίηση ενός ανατρεπτικού αριστερού μετώπου και ταξικού πόλου αγωνιστικής παρέμβασης στο εργατικό και λαϊκό κίνημα

Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα
εφημερίδα "Σύντροφος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: