Τρίτη, Ιουνίου 05, 2012

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΥΣ !


Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η φωτό είναι από το μπλογκ του gortyniou)

Η απεργία των χαλυβουργών θα δικαιωθεί!
Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο! Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις των ίδιων των απεργών, είναι η αντοχή και η αλληλεγγύη τους. Η "νομιμοποίηση" της απεργίας είναι η αλληλεγγύη όλων μας, που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί. Δεν θα σπάσει με τόσο φτηνά κόλπα η απεργία.
Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας αύριοσ τις 7 πμ για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να στηρίξουμε τους χαλυβουργούς.
Αυτός ο αγώνας αποτελεί σύμβολο για την εργατική τάξη της χώρας μας και πρέπει να νικήσει.


Aνακοίνωση-καταγγελία του ΠΑΜΕ
Απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης της απεργίας των χαλυβουργών
Καταγγελία

Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη 7 μήνες τώρα, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.

Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.

Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς.

Όπως δεν είδαν και δε βλέπουν καθημερινά τις δεκάδες χιλιάδες των εργατών που τους μειώνονται εκβιαστικά οι μισθοί, που είναι απλήρωτοι επί μήνες, που παραβιάζονται τα ωράριά τους.

Γελιόνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα. Το ποτάμι πίσω δε γυρνά. 

Διαβάστε και από τις αντιγειτονιές : 

Παράνομη η απεργία των Χαλυβουργών


"Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε την απεργία των απεργών χαλυβουργών, μετά από 219 μέρες, παράνομη. Για άλλη μια φορά το κεφάλαιο προσπαθεί με τους ίδιους τρόπους να σπάσει μια τέτοια απεργία. Κύριοι δεν είχαμε καμιά αμφιβολία για το αποτέλεσμα διότι πολύ απλά καμιά τέτοια δίκαιη απεργία δεν έχει δικαιωθεί. Γνωρίζουμε πως λειτουργεί το σύστημα. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Αυτά δεν μας τρομάζουν αντίθετα μας πεισμώνουν.
Γι' αυτό καλούμε όλους όσους μας έχουν στηρίξει μέχρι σήμερα, σωματεία, λαϊκές συνελεύσεις, οργανώσεις, άνεργους, συνταξιούχους, σπουδαστές και όποιον άλλο θέλει και μπορεί, αύριο στις 6 το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια: