Παρασκευή, Μαρτίου 07, 2014

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2014, #2

Ένα μήνα μετά την προηγούμενη σχετική ανάρτηση, (ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2014)  αξιώνομαι να ανεβάσω τη συνέχεια..

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ :

  •  Αττική   (Έγινε μια πρωτη σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής την περασμένη βδομάδα και νομίζω θα γίνει νέα -πιο πλατιά- την ερχόμενη .
  • Κεντρική Μακεδονία . Στις 15/2 έγινε συνεδρίαση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς-Ανταρσία στην Κ.Μακεδονία. Διαβάστε τι αποφασίστηκε στα Χρονικά. Συνέλευση την Κυριακή 10/3 (11:00) στον ΕΔΟΘ .
  • Ανατολική Μακεδονία - Θράκη . Έγινε συνάντηση στην Κομοτηνή, (ρεπορτάζ από τον τοπικό Μαχητή) ενώ έχουν γίνει και σε Ξάνθη, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη .
  • Δυτική Μακεδονία . Έγινε χθες η ιδρυτική συνέλευση του σχήματος στην Κοζάνη . Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή ο τίτλος, επικεφαλής του σχήματος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι ο Στέφανος Πράσσος, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στα ορυχεία της ΔΕΗ.
  • Ήπειρος . Η Αριστερή Παρέμβαση έχει πάρει εδώ και διάστημα απόφαση να είναι ο νυν περιφ.σύμβουλος Νίκος Ζήκος και πάλι επικεφαλής . Την Κυριακή 10/3 (10:30, στοά Σάρκα - Γιάννενα) έχει συνέλευση .Το blog είναι εκτός μάλλον γιατί πλέον η ΔΡΑΣΥ δεν υφίσταται - αλλά αυτό είναι κουβέντα για τα δημοτικά ..
  • Ιόνια . Δεν έχω δει κάτι από το υπάρχον/απερχόμενο περιφ.σχήμα - υπάρχει όμως η απόφαση της ΤΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ζάκυνθο που θα ήθελα να μην τη σχολιάσω για να διατηρήσω την ηρεμία μου . Την Κυριακή έχει συνέλευση του περιφερειακού σχήματος στη Λευκάδα.
  • Θεσσαλία . Η Αριστερή Παρέμβαση έδωσε συνέντευξη στο Βόλο πριν μια βδομάδα που παρουσίασε τα πρώτα στοιχεία
  • Δυτική Ελλάδα . Η Αριστερή Παρέμβαση είχε παρουσιάσει τον απολογισμό της δράσης της στο Αγρίνιο στις 8/2 .
  • Πελοπόννησος . Έγιναν συνελεύσεις σε Κόρινθο, Καλαμάτα, Ναύπλιο τις προηγούμενες εβδομάδες, και θα υπάρξει καταληκτική στην Τρίπολη
  • Κρήτη . Έγινε σύσκεψη της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Παρέμβασης την προπερασμένη Κυριακή (16/2) στο Ρέθυμνο, υπάρχει νέα την Κυριακή το μεσημέρι στις 1 στα Χανιά, ενώ το σχήμα καλεί και στη συγκέντρωση στη Σούδα στις 12:00 κατά της ρίψης των τοξικών χημικών από τη Συρία στη Μεσόγειο. 
  • Βόρειο Αιγαίο . Η Ανταρσία στο Αιγαίο έβγαλε και το πρώτο της βίντεο 

Τέλος δημιουργήθηκε σχήμα και στην Στερεά Ελλάδα κι έτσι κενό υπάρχει (ακόμα) μόνο στο Νότιο Αιγαίο

 Διαβάστε την Πολιτική Διακήρυξη της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα που θα έχει επικεφαλής τον Βασίλη Ζούμπο .

ΔΗΜΟΙ  :

Η ανάρτηση θα εμπλουτίζεται (ελπίζω) μέσα στο σαββατοκύριακο. 
Σε πρώτη φάση ας βάλω την αφίσα της αυριανής εκδήλωσης στην αίθουσα του ΤΕΕ που συνδιοργανώνουν κάμποσες κινήσεις στην Αττική

Δείτε και το blog του συντονισμού :

Συντονισμός Κινήσεων Πόλης 


 
ΑΘΗΝΑ - Η ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έχει εκδήλωση τη Δευτέρα στην ΑΣΟΕΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ -  Η Ανταρσία στο Λιμάνι έχει ανοιχτή σύσκεψη σήμερα Παρασκευή
ΠΥΡΓΟΣ - Η Ανταρσία στο Δήμο Πύργου θα συμμετάσχει και πάλι έχοντας και πάλι ως επικεφαλής τον (δημ.σύμβουλο) Γιάννη Σεφερλή .
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ-ΜΕΝΕΜΕΝΗ - Συγκροτήθηκε η "Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" με επικεφαλής τον Ηλία Σμήλιο

Η "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" στις εκλογές του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με επικεφαλής το δάσκαλο Ηλία Σμήλιο


ΘΕΡΜΗ -  Υπάρχει σύσκεψη για συγκρότηση σχήματος την Τετάρτη 12/3 (7μμ) στο 'Θερμαϊς' - πάνω από το πολιτιστικό του Δήμου Θέρμης

ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ - Συγκροτήθηκε η "Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτικοπολιτική Κίνηση" - περισσότερα στο blog της http://ardkagiasvarvaras.blogspot.gr/


ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Η δημοτική παρέμβαση 'Φυσάει Κόντρα', που αποφάσισε να είναι επικεφαλής ο Σπύρος Αλεξίου (μια επιλογή "με το βλέμμα προς τα μέσα" σύμφωνα με τον τοπικό πυρήνα του ΣΕΚ), κάνει την πρώτη της εκδήλωση το επόμενο Σάββατο 15/3 στο 2ο Γυμνάσιο .

ΒΥΡΩΝΑΣ - Έγινε εκδήλωση την περασμένη Πέμπτη για την Υγεία (ενώ πρέπει να υπήρχε Συνέλευση χθες) - Δείτε ρεπορτάζ/φωτο/βιντεο από το blog της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα

AΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


ΓΛΥΦΑΔΑ - Έγινε συνέλευση την Τετάρτη, συγκροτήθηκε σχήμα με τίτλο "Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας - Με την Αριστερά της Ρήξης και της Ανατροπής"
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ - Έγινε συνέλευση της Ανυπότακτης Καισαριανής την Τετάρτη 5/3
ΜΑΡΟΥΣΙ - Έγινε συνέντευξη στις 26/2 από το "Εκτός των Τειχών" και επικεφαλής θα είναι και πάλι ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης .
ΜΕΝΙΔΙ - Συνέλευση για τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης το Σάββατο (6μμ, 1ο ΚΑΠΗ Αχαρνών)
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ - Η 'Ρήξη και Ανατροπή' έχει προγραμματισμένη συνέλευση για την Κυριακή στο Picadilly (11:00)

ΠΑΛΛΗΝΗ - Συνάντηση για τη Δημιουργία Αριστερής Κίνησης στις γειτονιές της Παλλήνης και του Γέρακα, τη Δευτέρα 10/3 στο Γυμνάσιο Παλλήνης (6:30μμ)
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - Η Ανυπότακτη Πετρούπολη πρέπει να είχε χθες συνέντευξη παρουσίασης, ενώ υπάρχει συνέλευση την Πέμπτη 12/3


ΧΑΪΔΑΡΙ - Υπάρχει συνέλευση για τη δημιουργία σχήματος το Σάββατο (6μμ, ΚΑΠΗ).




και ας πάμε στα "ωραία"
ΝΙΚΑΙΑ - Την Κυριακή στη Νίκαια υπάρχει κάλεσμα για την ιδρυτική συνέλευση δημοτικής κίνησης
όμως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο από πίσω
Διαβάστε τα σχετικά ...




ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Την Τετάρτη έγινε συνέλευση που επισημοποίησε τη διάλυση/διάσπαση της ΔΡΑΣΥ (καθώς ο δημ.σύμβουλος Στ.Σκοπούλης μάλλον θα συνεργαστεί με το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει ο Συριζα) και δημιουργήθηκε η Αριστερή Παρέμβαση

Εγένετο «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα»

Διαβάστε και



s

Δεν υπάρχουν σχόλια: