Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΙΣ 12/05/2017

Στις 17 Μάη όλοι στην απεργία
Να μη ζήσουμε σα σκλάβοι
Η κυβέρνηση διάλεξε το βράδυ της εργατικής Πρωτομαγιάς – την οποία είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι «τίμησε» – για να ανακοινώσει το νέο 4ο Μνημόνιο! Ένα Μνημόνιο διαρκείας, με υποχρέωση “αιματηρών” πλεονασμάτων 3,5% και αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνεχή βάση, για το οποίο η κυβέρνηση περηφανεύεται και απαιτεί ο λαός να είναι και ευχαριστημένος!
Όμως η συμφωνία που κατέληξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υπό την ουσιαστική συναίνεση της μνημονιακής «αντιπολίτευσης» ξεγυμνώνουν κάθε κυβερνητικό επιχείρημα «περί ταξικού πρόσημου». Οι μυλόπετρες των νέων μέτρων συνθλίβουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα καθώς δύο συντάξεις το χρόνο θα χάσουν 1,1 εκατ. συνταξιούχοι και ένα μισθό οι χαμηλόμισθοι!!
Η κυβέρνηση συνεχίζει στον δρόμο που υπηρέτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οδηγώντας από τη μια τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, και, ενισχύοντας από την άλλη, την κερδοφορία του κεφαλαίου. Γι αυτό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ συμφωνούν με αυτά τα μέτρα, και ζητούσαν ‘’να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση”.
Με τα νέα μέτρα
> Πετσοκόβονται για πολλοστή φορά οι συντάξεις. Με τη μείωση τουλάχιστον κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών, δεσμεύονται επιπλέον μέχρι 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους. Αντί για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, μας πάνε σε 10 και 11 ετησίως!
> Μειώνεται το αφορολόγητο κατά περίπου τρεις χιλιάδες ευρώ από 1/1/2020 (ή και νωρίτερα αν δεν πιαστούν οι στόχοι!). Το νέο αφορολόγητο ορίζεται στα 5.861 €, δηλαδή άμεσος φόρος για κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο από πεντακοσάρικο και πάνω!
> Μειώνονται κατά 447 εκατομμύρια ευρώ οι κοινωνικές δαπάνες για το 2018 αποδομώντας πλήρως τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ενώ κόβονται 58 εκατομμύρια ακόμα και από το εναπομείναν επίδομα θέρμανσης!
> Επεκτείνεται το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Είναι γελασμένος όποιος νομίζει ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα – εάν περάσει εκεί, πολύ γρήγορα θα μας αφορά όλους.
> Καταβαραθρώνονται τα διάφορα επιδόματα: ανεργίας – φτώχειας – θέρμανσης – αναπηρίας!
> Προφανώς και δεν επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις, όπως έλεγε η κυβέρνηση. Αντιθέτως, συνεχίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.
> Αντί για μονιμοποιήσεις (που «υποσχόταν» ο Σκουρλέτης), συμφώνησαν απολύσεις συμβασιούχων και μείωση του αριθμού τους στο σύνολο του δημοσίου!
> Συνεχίζονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το ξεπούλημα ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, λιμανιών, αεροδρομίων στα νέα εγχώρια και ξένα τζάκια.
> Ξανατίθεται το «άνοιγμα» του επαγγέλματος του μηχανικού στα προαπαιτούμενα του 4ου μνημονίου.
Νέο χαράτσι στους αυτοαπασχολούμενους και στα μπλοκάκια. Έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών μέσω της αλλαγής της βάσης υπολογισμού, (από 1/1/2018) καθώς δεν θα αφαιρούνται από το εισόδημα οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβλήθηκαν το προηγούμενο έτος. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε νέα απότομη επιβάρυνση το 2018 κατά 23% (δήθεν ως περίοδος προσαρμογής!) ενώ το 2019 η αύξηση των εισφορών θα είναι
ακόμα μεγαλύτερη και θα αγγίζει έως και το 27%. Η νέα αλλαγή στη βάση υπολογισμού που έρχεται με το μνημόνιο, θα σημάνει την εκτόξευση του ποσοστού στο 52% επί του φορολογητέου εισοδήματος, όταν τελειώσουν οι εκπτώσεις το 2021. Μέσα στα υπόλοιπα, την ίδια περίοδο εφαρμόζεται και η υποχρεωτική εγκατάσταση POS, ακόμα και για τους εργαζόμενους με «μπλοκάκι», επιβαρύνοντάς τους με μερικές δεκάδες ως εκατοντάδες ευρώ το χρόνο προς όφελος των τραπεζών.
Τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα αντίμετρα περιλαμβάνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις (!), και κάποια συσσίτια για τους … φτωχούς, αφού προηγουμένως θα μας έχουν γδάρει! Και η κυβέρνηση έχει το θράσος να λέει ότι, με το νέο μνημόνιο που φέρνει, θα «βγει η χώρα από τα Μνημόνια»! Ότι ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι!
Η ανάπτυξή τους, όταν και όπως έρθει, θα σκοτώσει ό,τι άφησε όρθιο η κρίση τους

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την έκρηξή της η δομική, ιστορικού χαρακτήρα κρίση του συστήματος συνεχίζει να δείχνει απειλητικά τα δόντια της και προκαλεί την παραπέρα όξυνση του κοινωνικού κανιβαλισμού, των πολεμικών συγκρούσεων, των προσφυγικών κυμάτων. Η όποια «ανάπτυξη» που υπόσχονται όταν και αν έρθει προϋποθέτει τη δραστική μείωση του κόστους της εργατικής δύναμης, την διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων, την περιθωριοποίηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Από την Ελλάδα ως την Γαλλία, από την Ισπανία ως την Πορτογαλία, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες, αποκαλύπτεται ο ιμπεριαλιστικός και αντεργατικός χαρακτήρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι μια «ένωση εταίρων» αλλά ένας συνασπισμός πολυεθνικών επιχειρήσεων και ισχυρών κρατών που απομυζά τους λαούς, καταπνίγει τις ελευθερίες, εγγυάται τα πανευρωπαϊκά συμφέροντα του κεφαλαίου.
Στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου πυκνώνουν τα πολεμικά σύννεφα, οι «μεγάλες» δυνάμεις διαγκωνίζονται για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και πόρων των χωρών της περιοχής και για την προώθηση των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει και διευκολύνει την επιθετικότητα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και παρέχει μέσω της βάσης της Σούδας απλόχερη βοήθεια στα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους.
Εργοδότες & κυβέρνηση μας φορτώνουν τα ασφαλιστικά βάρη
Στον κλάδο μας πέραν των γενικών προβλημάτων που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, είμαστε αντιμέτωποι με τα οξυμένα θέματα που έχουνε προκύψει από την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως ο νέος νόμος είναι «δικαιότερος», ωστόσο για τους ανέργους οι εισφορές είναι 2.800 ευρώ το χρόνο που αντιστοιχούν σε ανύπαρκτες παροχές και σύνταξη. Η κατάσταση είναι εκρηκτική καθώς το 50% των μηχανικών, αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, ενώ στην γωνία περιμένει το ΚΕΑΟ που απειλεί με κατασχέσεις ακόμα και όσους χρωστούν κάτω των 5000 ευρώ. Η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο ασφυκτική με το νέο ασφαλιστικό χαράτσι που προβλέπει το 4ο μνημόνιο.
Σε μια σειρά τεχνικές εταιρείες και γραφεία, ακόμα και σε μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους, η εργοδοσία φορτώνει στους εργαζόμενους το κόστος της ασφάλισης που της αναλογεί, προκειμένου να αυγατίσει τα κέρδη της. Οι μειώσεις στους μισθούς, η επιβολή νέων δυσμενέστερων συμβάσεων, οι παρακρατήσεις μισθών, η πριμοδότηση της αδήλωτης εργασίας συνιστούν καθημερινότητα για χιλιάδες συναδέλφους. Μια σειρά από εργοδότες έχουν προβεί σε μονομερείς μειώσεις μισθών, φορτώνοντας ουσιαστικά το δικό τους μερίδιο στους εργαζόμενους. Σε άλλες εταιρείες και γραφεία η εργοδοσία εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν υπάγονται στη ρύθμιση για τα μπλοκάκια και να δηλώσουν «ελεύθεροι επαγγελματίες». Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι επιβαρύνονται με επιπλέον φορολόγηση, ενώ απεμπολούν τα δικαιώματα που απορρέουν από την εξαρτημένη σχέση εργασίας, όσα δηλαδή έχουν περισωθεί μετά από 7 χρόνια μνημονίου, όπως άδειες, τα δώρα, η αποζημίωση ή η προειδοποίηση σε περίπτωση απόλυσης, οι ειδικές άδειες και τα επιδόματα εγκυμοσύνης και λοχείας.
Στον ΑΚΤΩΡ και J&P η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε μειώσεις κατά 17%, καθώς αφαιρεί από το εισόδημα των εργαζόμενων ότι πλήρωνε έως τώρα για ασφαλιστική κάλυψη, βαφτίζοντάς την «παροχή που δεν θα δίνεται πια». Και φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις η εργοδοσία αρνείται κάθε συζήτηση για κανονικές προσλήψεις όσων απασχολεί με το καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Υπάρχουν όμως και εταιρίες που – λόγω και της αντίδρασης των εργαζομένων, η εργοδοσία καταβάλλει κανονικά τις εργοδοτικές εισφορές.
Η εμπέδωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων έρχεται και από άλλη μια πλευρά στον κλάδο, με το νέο νόμο για τα μητρώα, στον οποίο πρακτικά οι νέοι μηχανικοί δεν θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και θα δουλεύουν ουσιαστικά ως πρακτικάριοι, και προβλέπεται η εργασία με σύμβαση εργασίας να μην προσμετράται στα χρόνια
εμπειρίας για την άνοδο τάξεων στα μητρώα. Με αυτόν τον τρόπο έρχονται να νομιμοποιήσουν ακόμα περισσότερο το μπλοκάκι και τις άλλες ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει την εργοδοτική επιθετικότητα. Από την μια διατείνεται ότι η συγκαλυμμένη εξαρτημένη εργασία με «μπλοκάκι» είναι παράνομη, από την άλλη όμως νομιμοποιεί το συγκεκριμένο καθεστώς με τις ρυθμίσεις που προβλέπει. Η κυβερνητική πολιτική ενισχύει την περαιτέρω εξάπλωση και εδραίωσή του δελτίου παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τους εκατοντάδες χιλιάδες απασχολούμενους με μπλοκάκι σε έναν εργοδότη, μόνο 9000 δηλώθηκαν από τους εργοδότες τους στις ΑΠΔ, καταδεικνύοντας την απάτη της κυβέρνησης ότι με το νόμο αυτό «καταπολεμά την παρανομία» που υποκρύπτει το «μπλοκάκι». Δεν είναι μάλιστα καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι μια σειρά κρατικοί φορείς (πχ ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια κλπ) αρνούνται να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους εργαζόμενους που απασχολούν με μπλοκάκι.
Οι «επιστημονικοί» φορείς (ΤΕΕ, ΙΣΑ, ΔΣΑ, ΟΕΕ κλπ) αποτέλεσαν και αποτελούν εμπόδιο στην νικηφόρα ανάπτυξη του αγώνα μας. Το ΤΕΕ μάλιστα πρωτοστάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες για την επιβολή του ΔΠΥ, γι’ αυτό σήμερα «σιωπά» την ώρα που συντελείται σφαγή στους εργασιακούς χώρους. Μάλιστα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, πρωτοστατούν αυτή την περίοδο, στην συντριβή των εργαζόμενων με ΔΠΥ μέσα στις εταιρείες, προκειμένου να απαλλαγούν οι εργοδότες από τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Παράλληλα το ΤΕΕ παζαρεύει με την κυβέρνηση την ίδρυση ιδιωτικού επαγγελματικού ταμείου προκειμένου να διατηρήσει τον έλεγχο της Τράπεζας Αττικής.
Να απαντήσουμε στην πρόκληση – Να ξαναβγούμε στο δρόμο
Ο πρωθυπουργός μας προκαλεί λέγοντας ότι δεν βλέπει κανένα να αντιδρά στις πλατείες και κάνει λόγο για ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στην βάρβαρη πολιτική του. Να ξαναβγούμε στο δρόμο! Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία να μην υπογράψουν το νέο συμβόλαιο θανάτου! Να σημάνει απεργιακός και λαϊκός ξεσηκωμός για τη 17η Μάη! Να γίνει ξέσπασμα της οργής για την ανατροπή της πολιτικής τους και αυτών που την εφαρμόζουν! Με συνέχεια και κλιμάκωση!
Εμείς πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας!
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ξεδιάντροπα βάζει πλάτη και διευκολύνει τα μέγιστα την κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσουν το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων.
Γι’ αυτό ο αγώνας των εργαζόμενων και του λαού ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα έρχεται αντικειμενικά και σε σύγκρουση με τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Τα αγωνιστικά και ταξικά σωματεία οφείλουν να πρωτοστατήσουν στη μάχη για την ανατροπή της επίθεσης, με ενωτικό και ανατρεπτικό τρόπο. Μέσα από την κοινή δράση, τον ανεξάρτητο ταξικό σχεδιασμό, το περιεχόμενο των αιτημάτων και την κατάδειξη των ενόχων, τη δημοκρατικά οργανωμένη και με διαδικασίες βάσης απόφαση για δυναμικές και όχι ξέπνοες μορφές πάλης.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ – Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια.
* Αυξήσεις μισθών-αποδοχών για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατοχύρωση και άμεση επαναφορά όλων όσων μας έκλεψαν. Μείωση των ωρών εργασίας 35ωρο 5ήμερο 7ωρο.
* Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι της ελαστικής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης, να κλείσουν οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Κανονικές προσλήψεις, να καταργηθεί η αμοιβή με δελτίο παροχής υπηρεσιών στην εξαρτημένη σχέση εργασίας με αναγνώριση των δικαιωμάτων που απορρέουν. Απαγόρευση των απολύσεων.
* Άμεσα μέτρα κατά της ανεργίας τώρα! Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός – ΔΠΥ). Πρόσβαση των ανέργων στην υγεία, τις συγκοινωνίες, και σε όλες τις κοινωφελείς υπηρεσίες. Απαλλαγή των ανέργων τεχνικών από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών. Διαγραφή των χρεών τους, προς τις τράπεζες, τα ταμεία και το κράτος. Ο χρόνος ανεργίας να μετρά στα συντάξιμα χρόνια.
* Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Ριζική μείωση των εισφορών. Όχι στις αναδρομικές αυξήσεις. Έξω το ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα Αττικής. Πλήρη αποκατάσταση των απωλειών των αποθεματικών.
* Όχι στα Επαγγελματικά Ταμεία και στην εμπορευματοποίηση! Δημόσια, καθολική και υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Δημόσια, δωρεάν, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
* Να ακυρωθούν όλοι οι νόμοι περί αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Να καταργηθεί το ΚΕΑΟ. Όχι σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, τράπεζες, κ.λπ. Καμία λαϊκή κατοικία στα χέρια κράτους-τραπεζών.
* Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Δέσμευση των κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει ή οφείλει δεδουλευμένα για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα των απολυμένων.
* Καμία υποχρέωση εγκατάστασης POS για τους μισθωτούς με μπλοκάκι, τους άνεργους και τους υποαπασχολούμενους συναδέλφους.
* Κατάργηση του Υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και εκείνων που εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους και λειτουργία τους με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
* Δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, καμία σκέψη για περιστολή του δικαιώματος της απεργίας. Καμιά κρατική – εργοδοτική και δικαστική παρέμβαση στα συνδικάτα. Να στείλουμε τους φασίστες στα πιο σκοτεινά χρονοντούλαπα της ιστορίας
* ΟΧΙ στην «απελευθέρωση των επαγγελμάτων», στην αντιδραστική πολιτική της Μπολώνια, στην «πιστοποίηση» και στην εξατομίκευση των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό, μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Κατάργηση κάθε μορφής εξετάσεων και πιστοποιήσεων.
* Να σταματήσει η δολοφονική αντιμετώπιση των προσφύγων από ΕΕ και κυβέρνηση. Να ανοίξουν τα σύνορα για την απρόσκοπτη διέλευση των προσφύγων. Άσυλο, ανθρώπινες συνθήκες και ελεύθερες συνθήκες για την διαβίωση τους με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση του Δουβλίνου Ι και ΙΙ, του Ευρωστρατού, της Frontex, και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης.
* Καταδικάζουμε τη συμμετοχή της Ελληνικής κυβέρνησης στους πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και την περιοχή. Να γυρίσουν άμεσα όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το εξωτερικό. Αποφασιστική μείωση των στρατιωτικών δαπανών, λεφτά για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τις πολεμικές βιομηχανίες. Κλείσιμο της Σούδας και όλων των βάσεων.
Οι διεκδικήσεις μας, τα αιτήματα και οι αγώνες μας δεν χωρούν στο μονόδρομο των μνημονίων, του χρέους, της ανταγωνιστικότητας. Γι αυτό παλεύουμε για την απελευθέρωση από το διαρκές Ευρωμνημόνιο. Όχι στα μνημονιακά μέτρα παλιά και νέα. Σύγκρουση και έξοδο από την φυλακή της ευρωζώνης και ΕΕ και των δημοσιονομικών ευρωσυμφώνων, τη διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ- ΔΝΤ- κυβέρνησης – κεφαλαίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίζουμε:
* Στις 17 Μάη να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός. Καλούμε στο Μουσείο 10.30 πμ. Νωρίς το πρωί οργανώνουμε απεργιακές περιφρουρήσεις.
* Οργανώνουμε κινητοποίηση στην ΔΕ του ΤΕΕ απέναντι στην στάση μελών της ΔΕ του ΤΕΕ, που πρωτοστατούν απροκάλυπτα στην συντριβή των εργαζόμενων με ΔΠΥ μέσα στις εταιρείες.
* Προχωράμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας στις αρχές Ιούνη για τα ζητήματα των εισφορών και του ασφαλιστικού. Οργανώνουμε διακλαδική σύσκεψη συντονισμού σωματείων και επιτροπών εργαζομένων με μπλοκάκια.
* Σύσκεψη των εργαζόμενων στο κατασκευαστικό κλάδο για το ζήτημα των εισφορών και της συλλογικής σύμβασης εργασίας.
* Στηρίζουμε πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των κατασχέσεων της λαϊκής κατοικίας στους πλειστηριασμούς.
* Συμμετοχή σε κινητοποιήσεις απέναντι σε κάθε προσπάθεια δημιουργίας Επαγγελματικού ταμείου.
* Οργανώνουμε την διεκδίκηση της ΣΣΕ στον κλάδο, σύμφωνα και με τις αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων και με απευθείας κινητοποιήσεις απέναντι στην εργοδοσία. Συντονισμός με τα σωματεία του κλάδου αλλά και κάθε σωματείο που παλεύει για υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων. Γενική Συνέλευση με το θέμα συτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: