Σάββατο, Αυγούστου 31, 2013

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ..

Σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί σύσκεψη συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Σύσκεψη Συνδικαλιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 31/8, 5 μμ, Πολυτεχνείο -Γκίνη 18

Λογικά στην ατζέντα θα είναι και το θέμα της παρουσίας στην ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο και ας παραθέσω ένα κείμενο διαλόγου για το ζήτημα από την Πρωτοβουλία για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών που βγήκε στις αρχές του μήνα..

Για τη συμμετοχή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔΕΘ [Πρωτοβουλία για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των Μελών]

Είναι κοινή εκτίμηση ότι από Σεπτέμβρη μπαίνουμε σε μία κρίσιμη περίοδο για το κίνημα και την ταξική πάλη: Επιταχύνεται η επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου ενάντια στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα και κατακτήσεις. Με βασικά μέτωπα τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, κλεισίματα μεγάλων παραγωγικών μονάδων στον ιδιωτικό τομέα, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών, την ιδιωτικοποίηση και ιδιωτική εκμετάλλευση των δημόσιων αγαθών, τη φορολογική ληστεία και την αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος.  Όμως παράλληλα η πολιτική κατάσταση δε σταθεροποιείται υπέρ της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος και των δυνάμεων του κεφαλαίου καθώς η οικονομική κρίση, η πολιτική απονομιμοποίηση  και οι ενδοαστικές αντιθέσεις και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί οξύνονται. Καθήκον μας είναι, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην ενίσχυση και γενίκευση των αγώνων με απεργιακή κλιμάκωση και πολιτικοποίηση τους, να μην επιτρέψουμε να περάσουν οι απολύσεις και τα νέα μέτρα, αλλά αντίθετα να σημάνουν την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση και κάθε κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να μας κρατήσει στα πλαίσια της ίδιας πολιτικής.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η κινητοποίηση στη ΔΕΘ, η οποία παραδοσιακά «εγκαινιάζει» την αγωνιστική χρονιά και καταγράφει το πολιτικό «στίγμα» του ταξικού ανταγωνισμού στη συγκυρία, άρα μπορεί να δώσει ώθηση στις μάχες που έχουμε μπροστά. Θεωρούμε σημαντικό αυτή τη μάχη, ταξικής και πολιτικής καταγραφής δυνάμεων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τη δώσει ενιαία και με τη σημασία και βαρύτητα που της αντιστοιχεί. Να υπάρξει κοινό και συγκεκριμένο κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, με κριτήριο ότι βρισκόμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους κλάδους και τα κομμάτια της τάξης που είναι σε κινητοποίηση. Οι εκπαιδευτικοί είναι ένας κλάδος του οποίου η κινητοποίηση θα δώσει τον τόνο την επόμενη περίοδο. Η ασάφεια και τα ξεχωριστά καλέσματα των προηγούμενων ετών είχαν σαν αποτέλεσμα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σα μέτωπο να είναι απούσα απ' αυτή την πολιτικοσυνδικαλιστική μάχη. Σε κάθε περίπτωση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει εκλεγμένα όργανα που πρέπει να πάρουν θέση πάνω στο πώς παρεμβαίνουμε σε μία τόσο σημαντική διαδήλωση.


 Επειδή όμως μερικά πράγματα δεν αλλάζουν, ήδη η Εργατική Αλληλεγγύη έβγαλε αφίσα με την οποία καλεί στο άγαλμα του Βενιζέλου ...


Διαβάστε και την προκήρυξη  για τη ΔΕΘ  

edit επί του πιεστηρίου ..
Δείτε και το πρωτοσέλιδο του Πριν για την Κυριακή 1/9, με αναφορά στην συγκέντρωση στην Καμάρα..
 Κρίμα που δεν βγήκε την περασμένη βδομάδα (όπως και όλο τον Αύγουστο) να είχε χτύπημα για τη χωριστή συγκεντρωση πριν από την ΕΑ...

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμ , έτσι είναι .

οι σ του ΣΕΚ δεν είναι καλοί και επαναστάτες όταν συγκροτούν πλειοψηφίες στα όργανα , απέναντι στην μετωπική πολιτική , για να μην σταματήσουμε να οικοδομούμε το αντικαπιταλιστικό αποκούμπι .

και ξανά από την αρχή , " πασόκοι " όταν αρνούνται να πάνε με την καμαρίλα του αριστερισμού στην Καμάρα .

εννοείται κανείς δεν δεσμεύεται από αποφάσεις χωροταξικού διαχωρισμού από τους αγωνιζόμενους κλάδους .

η ανταρσία δεν έχει δημοκρατικό συγκεντρωτισμό , αμφιβάλλω αν έχουν οι οργανώσεις μας .

οι σ της ανταρσυα των μελών δηλαδή είναι διατεθειμένοι , σε ένα φθινόπωρο που η κλιμάκωση του μετώπου του δημοσίου θα κρίνει πολλά , να στηρίξουν τεχνητούς συσχετισμούς στα όργανα αν προκύψουν , και δήθεν ανεξάρτητες συγκεντρώσεις ?

η ίδια η κουβέντα απόψε , άλλο χαρακτήρα από της ζύμωσης δεν μπορεί να έχει , μιας και Καμάρα δεν πάμε , ή έτσι πρέπει τέλος πάντων .

ένα θέμα τακτ από την μεριά του ΣΕΚ ίσως και να υπάρχει .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

Καλά εντάξειγια το ΣΕΚ. Δεν μας λένε και οι δήθεν ανένταχτοι της δήθεν πρωτοβουλίας για τη δήθεν ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών τι πρόταση έχουν για τη συγκέντρωση στη ΔΕΘ. Έτσι για να μην κοροϊδευόμαστε και να μην είναι "δήθεν". Άλωστε δεν είναι μόνο το ΣΕΚ που λέει όχι στην Καμάρα...

haridimos είπε...

Η πρόταση υπάρχει στο κείμενο που παραθέτω.
Τα όργανα μιας συλλογικότητας υπάρχουν και για να παίρνουν αποφάσεις για αυτή την συλλογικότητα.

Ανώνυμος είπε...

αυτό είναι κόμμα που λες σύντροφε , προϋποθέτει άλλες συμφωνίες που δεν υπάρχουν .

οι της ανταρσυα των μελών λένε με την ΟΛΜΕ , αλλά αν το πει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ . Αν δεν το πει ?

" κάποιος σύντροφος "

haridimos είπε...

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πρέπει κάποια στιγμή να παίρνει και αποφάσεις με ψηφοφορίες .
Η πρεμούρα της ΕΑ για αφίσα στο άγαλμα Βενιζέλου αλλά και του Πριν για πρωτοσέλιδο που καλεί στην καμάρα δείχνει πολλά .

Ανώνυμος είπε...

Η Αθήνα δεν θα αποφασίσει που θα γίνει η προσυγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Έτσι και αλλιώς τα τελευταία 20 χρόνια το ΜΕΡΑ, το ΝΑΡ κλπ στην Καμάρα καλούσαν όπως και οι περισσότερες ταξικές -εκτός ΚΚΕ- συνδικαλιστικές δυνάμεις. Όποιος θέλει να πάει με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ας πάει.

Α.Π

haridimos είπε...

Συνεδρίασαν οι ΤΕ της Θεσσαλονίκης και πήραν απόφαση για Καμάρα ή άγαλμα Βενιζέλου ;

Ανώνυμος είπε...

αποφάσεις με πλειοψηφίες και μειοψηφίες παίρνουν όσοι έχουν στρατηγικές συμφωνίες . στην ανταρσυα έχουμε πολιτικές συγκλίσεις . αυτό είναι το μέτωπο , αυτό το δυναμικό του , αυτές οι αντιφάσεις του . ας τις βγάλουμε στον κόσμο εξώστρεφα , και με πρωτοσέλιδα και με αφίσες και με " ξεκατίνιασμα " στους χώρους , και με διαφορετικές εκλογικές συμπεριφορές . Βενιζέλος - Καμάρα σήμερα είναι διαφωνία στρατηγικής , σε αυτό νομίζω μπορούμε να συμφωνήσουμε .

προφανώς θα πάμε σ απ στην συγκέντρωση των συνδικάτων . εννοείται θα προσπαθήσουμε να σηκώσουμε μέτωπο του δημοσίου , να μπλοκάρουμε το τροικανό κράτος . Τι να κάνουμε δηλαδή ? Μέτωπο με την ΑΚ και την Κόντρα στην Καμάρα ? Το επιχείρημα σου είναι τι έκανε το ΝΑΡ και το ΜΕΡΑ ? Και τι κάνει το ΚΚΕ ? Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ , θα αποτιμήσουμε ότι 4 χρόνια μετά δεν έχει καν παρέμβαση στο εργατικό κίνημα ?

επίσης σαμποτάρει κάθε αγώνα πριν ξεκινήσει . θα το μιμηθείς και σε αυτό ?

είναι σαφές ότι , τα βήματα μπροστά του συντονισμού πρωτοβάθμιων ( ζωντανός συντονισμός όχι στην βάση πολιτικών μπλοκ ) και της περιόδου αυξημένης πολιτικής αντιπροσώπευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ( 2010- 2012 ) έχει τελειώσει .

οι δυνάμεις του μετώπου που τάσσονται με τον μαζικό κοινωνικό και πολιτικό πειραματισμό , την πολιτική διαπαιδαγώγησης των μαζών από τις νίκες τους και τις ήττες τους και όχι την αυτόκλητη " ταξική " διαμαρτυρία , ας αναλογιστούν ότι είναι ώρα για επιλογές , στρατηγικής .

δεν είναι κακό το ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέτυχε να υπερβεί την κατάσταση του χώρου μέχρι το 2009 .

να κλείσουμε τα μάτια θα είναι κακό . Ξαναπάμε στις εποχές ΜΕΡΑ σ ΑΠ , η ειλικρίνεια σου σε τιμάει .

καλή αντάμωση στα γουναράδικα .

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

σαμποτάρει εννοώ το ΚΚΕ ..

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος είπε...

διαβάζω τα ίδια σχόλια με όσα έχω ακούσει 100 φορές... Δεν θα αποφασίσουν οι Αθηναίοι για την πορεία της Θεσ/νικης, εδώ το ταξικό εκεί το ταξικό, κτλ ... Μην το κουράζουμε..

Θα καταλάβουμε ότι αν συνεχίσουμε να σφυρίζουμε κλέφτικα την ώρα που ξεκληρίζουν τον λαό θα είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι;
Ας ξεφύγουμε από το μικροαστικό καβούκι, του φοιτητικού αμφιθεάτρου και του μειωμένου αλλά στάνταρ μέχρι και σήμερα μισθού και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει..

Ανώνυμος είπε...

"οι σ του ΣΕΚ δεν είναι καλοί και επαναστάτες όταν συγκροτούν πλειοψηφίες στα όργανα , απέναντι στην μετωπική πολιτική , για να μην σταματήσουμε να οικοδομούμε το αντικαπιταλιστικό αποκούμπι."

Αν κατάλαβα καλά, ο "κάποιος σύντροφος" στο πρώτο σχόλιο λέει ότι το ΣΕΚ βοηθάει στο να σαμποτάρονται οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης; Γι'αυτό δεν έχει προχωρήσει ακόμα η μετωπική συμπόρευση που αποφασίσαμε 3 μήνες πριν;

Ανώνυμος είπε...

η ερώτηση που έκανα έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει ΣΕΚ , ΝΑΡ a la carte κλπ . Έδωσα έμφαση στην αντίφαση αυτή .

η μετωπική συμπόρευση δεν θα προχωρήσει γιατί είναι λάθος σαν γραμμή , και γιατί " αποφασίστηκε " αλλά δεν αποφασίστηκε . Ο καθένας ξέρει ότι δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική και ο καθένας θα κάνει ότι θέλει . Η συντριπτική πλειοψηφία των αντιπροσώπων το ψήφισε , για να έχουμε ομόφωνη απόφαση και όχι για να γίνει .

Τα προσκόμματα τα βάζουν διάφοροι επειδή είναι η συμπόρευση λάθος .

Εκκρεμεί το γιατί είναι λάθος η συμπόρευση . όχι γιατί είναι " δεξιά " γραμμή , και πρέπει να πάμε με αντικαπιταλιστικό μέτωπο .

γιατί μια λογική από την μια που προτείνει ... ψήφο στο AFD επειδή το είπε ο Κατσανέβας http://sxedio-b.gr/index.php/articles/item/271-germany και μια άλλη που λέει κρίση - επανάσταση , είναι και οι 2 λάθος , και δεν συντίθενται μιας και δεν επιτρέπουν σε κανένα ακροατήριο να παίξει ρόλο στο εσωτερικό τους , να αποδείξει το σωστό και το λάθος , το αριστερό και το δεξιό .

τρίτος πόλος θα μπορούσε θεωρητικά να υπάρξει , αν η επεξεργασία του άλλου δρόμου , και η λαϊκή οργάνωση πήγαινε από την πρώτη στιγμή μαζί με τον στόχο της πολιτικής ανατροπής , δηλαδή με την κυβέρνηση της αριστεράς . Δεν μπορεί σήμερα να παίζουμε παραλλαγές του there is no alternative , και να ρίχνουμε το φταίξιμο στις ... αυταπάτες του κόσμου . Απλά μας πιστεύει ( και μας και το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ , πρώτα αυτόν εννοείται ) και συμπεριφέρετε ανάλογα

είναι προφανές ότι δεν το θέλουμε , και γενικά πάμε όπως πάμε .

έκανα κάποια κατάχρηση , απλά πιστεύω πρέπει η κουβέντα να γίνει χωρίς άλλα προσχήματα .

μέχρι το 2009 δεν είμασταν ενιαίοι πολιτικά , είναι σαφές ότι πρέπει να το ξανά- αντιμετωπίσουμε . Ήδη έχει συμβεί , απλά δεν το έχουμε παραδεχτεί .

" κάποιος σύντροφος "